Stian Blipp regisserte Madcons nye musikkvideo

En god idé ledet til regissørdebut for TV 2-programlederen.

Se musikkvideoen til Madcon med «Don't Worry» i toppen av saken.

Madcon topper hitlistene med låt etter låt, og med nye «Don't Worry» vil de sikte enda høyere.

Stian fikk en lys idé

Gutta har fått med seg den amerikanske artisten Ray Dalton, som tidligere har samarbeidet med Macklemore og suksesslåta «Can't Hold Us». I tillegg har Madcon med seg Stian Blipp på laget – denne gang som regissør.

Det hele startet på kontoret til ANTI Brandpeople, hvor både Stian, Tshawe og Yosef jobber. En idé ledet til den neste, og plutselig var Blipp regissør.

– Da Madcon pratet om en ny musikkvideo var jeg raskt oppe med hånden for å få lov til å være med på leken. Jeg hadde noen ideer som jeg trodde de kunne like. En av ideene pirret heldigvis såpass at de ikke bare kunne tenke seg den, men også at jeg skulle regissere, forteller Blipp til TV 2.

BAK KAMERA: Yosef, Tshawe og Ray Dalton under innspillingene. Foto: ANTI.
BAK KAMERA: Yosef, Tshawe og Ray Dalton under innspillingene. Foto: ANTI.

God stemning på sett

Musikkvideoprosjektet varte i to lange og krevende dager. Et enormt snøkaos satte kjepper i hjulene for produksjonen, men ingenting stoppet Blipp og teamet hans.

– Det var kaos. Dette skulle være den største riggen. Moder natur hadde ingen respekt for det, for å si det sånn. Folk satt fast i trafikk og kraner vi skulle bruke kom ikke frem. Når jeg ser den i ettertid er snøværet faktisk bare en fin effekt. Det er en helnorsk produksjon og det er jo snøen til de grader med på å presisere, sier en stolt regissør.

– Danser, programleder, beatboxer, regissør … Hva blir neste?
– Hardingfelereparatør, spøker Blipp som stadig har flere baller i luften.

Trives bak kamera

Selv om den erfarne programlederen ikke hadde noe bakgrunn fra filmproduksjon, følte han seg komfortabel også bak kamera.

– Det var ekstremt forfriskende for meg å gjøre noe kreativt som ikke innebar at fjeset mitt skulle være på skjermen. Jeg har alltid hatt et stort ønske om å skape og være formidler på flere plattformer og har jobbet med utrolig mye forskjellig, så det er kanskje derfor denne oppgaven ikke virket så veldig fremmed tross min ikke-eksisterende merittliste på området.

Se eksklusivt bakomfilm-materiale fra musikkvideoinnspillingen på God kveld Norge, lørdag kl.22.15.