– Jeg synes jeg har vært glemt for lenge

Men nå er Markus Henriksen tilbake i toppform og tilbake i landslagsvarmen.

ALKMAAR (TV 2 Sporten):       – Ja, jeg synes jeg har vært glemt for lenge. Men de har jo ment at andre er bedre enn meg, og det må man respektere, men selvsagt var det en periode jeg var skuffet.

Sist Markus Henriksen spilte for landslaget var 14. august 2013. Mot Kroatia i mars, 17 måneder senere, var han tilbake igjen i troppen.

Til å tidvis storspille for en relativt stor klubb i en relativt stor liga, var Alkmaar-spillerens fravær påtagelig langt.

Se vårt møte med familien Henriksen i idylliske Alkmaar i videovinduet over!

– På en skala fra en til ti? Syv eller åtte
– Man må jo nesten spørre Per-Mathias Høgmo og de om hvorfor jeg ikke var med før. Men jeg spurte jo på forrige landskamp hvorfor jeg ikke hadde blitt tatt med tidligere, og da handlet det litt om at han valgte spillere han var sikre på og som han hadde hatt mye å gjøre med tidligere. Det må jeg som spiller respektere, så klart. 

En medvirkende faktor var også selvsagt kneskaden som satte 22-åringen ute av spill fra september i fjor til nyttår, men midtbanespilleren har brukt liten tid på å spille seg varm igjen.

– Ja, jeg føler jeg er tilbake på mitt beste. På en skala fra en til ti, vil jeg gi sesongen min en syver eller åtter. Jeg har jo spilt veldig godt i AZ før også, men nå har i tillegg målene og de målgivende pasningene kommet, og det er jo en sånn type fotballspiller jeg er. Jeg står med seks seriemål så langt.

– Hvordan er det da å være tilbake på landslaget?

– Det er alltid koselig – alle vil jo spille med flagget på brystet. Jeg var selvsagt skuffet over at jeg ikke fikk være med og bidra mot Kroatia (ble sittende på benken, journ.anm.), men det var sånn det var den gangen her. Jeg føler jeg har fått gode signaler – de følger med og ser at jeg leverer gang på gang for tiden.

Utelukker ikke klubbskifte
Er man nordmann og spiller godt i en mellomstor liga i utlandet, er det bare et spørsmål om tid før spørsmålene om en overgang til en større liga kommer. 

Etter snart tre sesonger i den nederlandsk toppdivisjonen, er tidspunktet inne.

– Det jeg kan si er at det blir en veldig spennende sommer. Nå har jeg vært her i tre år, og jeg stortrives, men vi får se hva som skjer.

– Har du hørt noe fra interesserte klubber?

– Det må du nesten spørre agenten min om, men jeg kan si at det er mange som ser at jeg er i godt slag, ja. 

Skulle han flytte til en enda større liga vil han ventelig bli viet enda mer spalteplass i avisene, men anerkjennelsen i media er ikke noe han bryr seg spesielt mye om.

– Det er ingen tvil om at det er en stor boost å spille i Tyskland og England – det er de som får mest medieomtale. Men jeg er en spiller og person som liker meg godt i skyggen, så jeg har ikke noe behov for at det skal stå saker om meg hver uke. Men, ja, jeg tror man blir litt «glemt» av og til her nede.

Pappa Henriksen
I februar, en drøy måned etter at han var tilbake fra skade, ble han far for første gang da lille Lukas ble født. 

– Så langt har han bare påvirket fotballen positivt. Det gir utrolig mye energi. På dager som er tunge fotballmessig, er det fantastisk godt å komme hjem og se smilet til gutten vår. Da glemmer man fort det vonde som har skjedd, og det er bra for å prestere dagen etter.

– Så pappa Henriksen er en bedre fotballspiller enn Henriksen før barnet?

– Ja, definitivt. Det gir så mye energi. Når man tar på seg drakta, så føler man at man må gjøre lille Lukas stolt. Det er en liten ære.