Starts 17-åring scoret fire(!)

Start tok seg enkelt videre i cupen da Vigør ble slått 5-0. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vigør - Start 0-5:

Kristoffer Ajer er het etter oppgjøret mot Vigør i 1. runde av cupen.

17-åringen hele fire mål og sendte Start videre til 2. runde.

Se scoringene øverst i saken!

– Godt fornøyd

– Det var veldig morsomt å score fire mål. Jeg ble satt fram i spissrollen og det gikk veldig bra. Det er ikke fire flotte mål, men det er fire mål. Det er jeg veldig godt fornøyd med, sier Ajer til TV 2.

– Ønsker du å fortsette i den rollen fremover eller ønsker du å fortsette som midtbanespiller?

– Spilt den rollen tidligere. Det er Mons som får bestemme om det er noe jeg skal fortsette med. Jeg spiller der jeg blir satt opp om det er spiss eller venstreback, fortsetter 17-åringen. 

I fjor ble Martin Ødegaard den spilleren hele Fotball-Norge snakket om. Ajer har ikke tenkt på om han blir spilleren alle snakker om i år.

– Jeg kan ikke prøve å gjenskape det. Mitt fokus er å utvikle meg best mulig, forklarer Ajer til TV 2.

– Kan bruke ham som spiss

Om 17-åringen vil bli brukt som spiss vil ikke Start-trener Mons Ivar Mjelde avsløre nå.

– Han fikk vist litt av repertoaret. Nå vet vi i alle fall at vi kan bruke ham der, sier Mons Ivar Mjelde til NRK.

Start fikk skikkelig kamp på Sukkevann kunsgress, og hjemmelaget hadde flere gode muligheter i det som var en jevnspilt 1. omgang.

Men to minutter før pause skulle det rakne for hjemmelaget. Vigør rotet det til for seg selv nede ved cornerflagget. Lars-Jørgen Salvesen vant ballen og slo inn til Ajer som satte ballen enkelt i mål.

Ny scoring før pause

Rett før dommeren blåste av 1. omgang var det klart for mer rot i Vigør-forsvaret. En klarering endte opp i bena på 17-åringen som nok en gang sendte ballen i mål. To mål på to minutter og en skikkelig kalddusj for vertene som hadde håpte på å detonere en cupbombe.

Start fortsatte i samme spor også etter hvilen og åtte minutter ut i omgangen lå ballen nok en gang i mål. Og nok en gang var det Ajer som kom på scoringslisten. Innlegget fra høyre fant en 17-åringen på første stolpe som enkelt kunne sette ballen i mål bak en sjanseløs Kovacecic i Vigør-målet. Hat trick for Starts lovende midtbanespiller.

Men han var ikke ferdig. Fem minutter senere var det klart for duoen Salvesen/Ajer igjen. Salvesen prøvde et skudd selv som ble blokkert. Da spissen fikk tilbake ballen sentret han uselvisk til Ajer som kunne trille inn dagens fjerde scoring.

Espen Hoff økte ledelsen etter 73. minutters spill da han dunket inn Starts femte for kvelden.