Norsk artist har verdens minste turnébuss

Egil Olsen (35) pakker bilen full av utstyr og reiser på turné i en kompakt minibil.

Egil Olsen (35) er ikke kravstor og velger å bruke sin lille Toyoya IQ når han i disse dager legger ut på Norgesturné.

Bilen er verdens minste fireseter.

I bilen har han plass til gitaristen foran, fem gitarer, to gitarforsterkere, en datamaskin, CD-plater og to Rufo-kasser.

PÅ TUR: Her poserer Egil Olsen foran bilen på vei til Sogndal og første konsert. Foto: Privat
PÅ TUR: Her poserer Egil Olsen foran bilen på vei til Sogndal og første konsert. Foto: Privat

– Jeg tror det er verdens minste turnébuss. Jeg kjøpte den da jeg turnerte med bare gitar, så da var det topp. Men nå med ny plate hvor lydbildet har forandret seg, har jeg med en gitarist og fem gitarer, sier Egil Olsen til TV 2.

Tetris

Han vet ikke om det er noen andre som har en så liten turnébuss. I april skal han sammen med gitaristen Paal Solhaug turnere først på Sunnmøre og videre til Bergen og Trondheim. 

– Å pakke bilen er som å spille tetris, man må vite hva man gjør. Jeg har heldigvis allerede gjort det noen ganger så jeg vet hva jeg gjør, sier Egil Olsen til TV 2.

Kina

Egil Olsen er fra Ørsta, men har bosatt seg med kone og barn i Oslo. Han er en singer/songwriter litt utenom det vanlige og er omtalt som en av Norges beste liveartister.

Han har også blitt populær i Kina, og reiser dit på turné i mai. Men det blir med fly.

– Vi snakket om at vi skulle ta toget til Kina med bilen ombord, men jeg tror vi tar flyet. Mulig jeg tar den med som håndbagasje, spøker Egil Olsen.