USA-FEBER: Guri Solberg leder neste sesong av Eventyrlige nordmenn, der hun skal jakte på den amerikanske drømmen. Foto: TV 2
USA-FEBER: Guri Solberg leder neste sesong av Eventyrlige nordmenn, der hun skal jakte på den amerikanske drømmen. Foto: TV 2

Guri Solberg tilbake med eget TV 2-program

Følger i fotsporene til Øyvind Fjeldheim og krysser USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Guri Solberg (38) blir ny programleder for Eventyrlige nordmenn på TV 2.

Der skal hun reise USA på kryss og tvers i hele vår for å møte spennende nordmenn som har fulgt den amerikanske drømmen.

Fascinert av USA

Solberg forteller at hun alltid har hatt en sterk fascinasjon for USA og for menneskene som lever der.

–  USA er landet hvor alt er mulig - på godt og vondt. Folk med store drømmer kan få dem oppfylt her, men går man litt på trynet, er det en nådeløs tilværelse. Uansett om jeg har vært programleder i «Skal vi danse», «Ettermiddagen» eller «Absolutt Underholdning»: Det beste med jobben min er å møte og prate med folk. Nå får jeg muligheten til å reise over hele USA og treffe mennesker med historier som er både rare, fine og fascinerende, sier hun. 

For tiden befinner den erfarne programlederen seg i den sørlige delen av landet. 

 Akkurat nå er jeg i tjukkeste Texas og skal snart på rockekonsert med piloten jeg spiste biff med i går kveld. I morgen går turen til Los Angeles for å møte en hardtarbeidende danser. Varierte dager kan du si!

Bodde i New York

I fjor bodde Solberg med familien et halvt år i New York fordi mannen hennes jobbet på et universitet der.

– Nå er vi kjempeheldige som får ta turen igjen - i hele mai skal hele familien bo i Williamsburg, Brooklyn, mens jeg jobber med Eventyrlige nordmenn, smiler hun.

Fjeldheim går fra programleder til produsent

Øyvind Fjeldheim har tidligere vært programleder for serien, men sluttet nylig i TV 2 for å etablere seg som tv-produsent sammen med Reinert «Ray Kay» K. Olsen i USA.

Fjeldheim er produsent for den nye sesongen av «Eventyrlige nordmenn», men det er altså nå Guri Solberg som blir å se på skjermen når serien kommer på TV 2 til neste år.