NOMINERT TIL PRIS: Dokumentarserien Fjorden Cowboys handler om bestekompisene Joar og Lothepus som arbeider i beinharde omgivelser i Sørfjorden i Hardanger. Foto: TV 2
NOMINERT TIL PRIS: Dokumentarserien Fjorden Cowboys handler om bestekompisene Joar og Lothepus som arbeider i beinharde omgivelser i Sørfjorden i Hardanger. Foto: TV 2

Fjorden Cowboys nominert til internasjonal prestisjepris

Fjorden Cowboys er nominert til Rockie Awards, en av de gjeveste prisene i den internasjonale TV-bransjen.

Den gjeve tv-prisen deles ut under World Media Festival i Banff i Canada i juni.

TØFFINGER: Joar og Lothepus i Fjorden Cowboys. Foto: TV 2.
TØFFINGER: Joar og Lothepus i Fjorden Cowboys. Foto: TV 2.

Fjorden Cowboys er blant seks utvalgte kandidater i kategorien beste reality, og skal konkurrere mot program fra hele verden, blant annet Discovery serien Deadliest Catch. I kategorien er også det programmer fra India, Canada, Kina og Belgia.

– Denne nominasjonen bare understreker at Fjorden Cowboys er norskprodusert tv-underholdning av ypperste kvalitet, sier programdirektør i TV 2, Jarle Nakken.

I andre kategorier er serier som Fargo, Suits, Dr. Who og Mythbusters nominert.

– Dette er stort!

Jarle Nakken er ikke alene om å juble over prisnominasjonen i det som ofte kalles «The Olympics of Television».

– Dette er stort! Vi har laget en serie vi er skikkelig stolte av, og at den blir lagt merke til i det store utland er fantastisk, sier regissør Geir Kreken.

Han har overtatt regiansvaret etter Hildegunn Waerness, som hadde idéen til prosjektet, og som laget første sesong.

– Rockie Awards er en pris som ikke tar hensyn til opprinnelsesspråk. Det betyr at alle produksjoner, om de er fra USA, India eller Norge, stiller på like premisser, sier Kreken.

Treffer maskuline seere

Fjorden Cowboys er en dokumentarserie som sendes på TV 2 Zebra.

Serien handler om bestekompisene Joar og Lothepus som arbeider i beinharde omgivelser for å kunne leve enda hardere når de har fri. De er født og oppvokst i Sørfjorden i Hardanger.

– Det er Joar og Lothepus sine liv i urnorske Hardanger som er ramme for serien. Serien har mange hengivne fans i Norge, og jeg er stolt over at vi har klart å fenge også internasjonalt. Det er deilig å vite at serien vi har laget er i verdensklasse, sier regissøren.

– Fjorden Cowboys treffer våre maskuline seere – og ganske mange kvinner også – akkurat det den skal. Med masse humor og kjærlighet til hovedpersonene og det livet de lever inne i Sørfjorden i Hardanger. Vi er imponerte over engasjementet Flimmer film har til denne unike produksjonen, og ser med stor glede frem til sesong 3, sier Jarle Nakken, programdirektør i TV 2.

Se listen over alle de nominerte her. 

Se Fjorden Cowboys på TV 2 Sumo!