Asiatisk fiskesuppe

Hva smaker vel bedre enn en deilig og varmende asiatisk suppe. Melk og glutenfri er den også!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette trenger du:

  • 300-400 g fiskefilet, skinn og benfri
  • 1 fennikel
  • 2-3 gulrøtter
  • 4-5 vårløk
  • ½ rød chili
  • ½ - 1 ts finhakket frisk ingefær
  • 1 stilk sitrongress
  • 8 dl kyllingkraft, evt. kyllingbuljong (ikke for salt)
  • 1 ss thailandsk fiskesaus
  • smak til med 3-5 ss soyasaus (evt. Glutenfri variant)
  • saft av 1 lime
  • frisk koriander

Slik gjør du:

Skjær fiskefileten i biter.
Rens og snitt/del grønnsakene i tynne strimler.
Kok opp kyllingkraft og smak til med fiskesaus, soyasaus, saft fra lime, finhakket chili, sitrongress og ingefær.
Kok opp og la trekke i 5-6 min, smak evt. til med mer soyasaus.
Tilsett fiskebitene og de strimlede grønnsakene, kok opp og la trekke til fisken er så vidt gjennomkokt (ikke falle fra hverandre).
Dryss over rikelig med frisk koriander ved servering.

Tips: For en mer mettende suppe, server med nudler.

ASIATISK FISKESUPPE: Smakfull og enkel å lage.  Foto: TV 2
ASIATISK FISKESUPPE: Smakfull og enkel å lage.  Foto: TV 2