Anders Jacobsen legger opp

Det bekrefter han tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Anders Jacobsen (30) har bestemt seg for å legge opp som skihopper. 

– Jeg har lagt skiene på hylla. Det er en rar følelse. Det har vært en vanskelig avgjørelse å ta, men jeg har gått mange runder med meg selv, sier Jacobsen.

– Jeg ser nå at det er tid for å starte et nytt kapittel, legger han til.

Se video i vinduet øverst!

Ringkollen-hopperen signaliserte etter årets sesong at han trengte tid til å vurdere sin egen framtid på idrettsbanen. De siste ukene har vært benyttet til et familieråd med kona Birgitte.

– Det har vært mange ting som har vært med på å danne grunnlag for avgjørelsen. Jeg har en enorm glede med skihoppingen, og jeg kommer til å savne det enormt. Men det er over 200 reisedøgn i året. Jeg har to barn hjemme og en kone som trenger litt hjelp. Jeg føler at jeg ikke har 110 prosent motivasjon, og det må man ha som tobarnsfar for å være i verdenstoppen, sier Jacobsen.

Vant hoppuka
Jacobsen vant hoppuka i 2006/07-sesongen. Han tok VM-gull i lagkonkurranse i Falun i 2015, og har til sammen fire sølv fra lagkonkurranser i VM 2007, 2009 og 2011.

Individuelt tok Jacobsen to bronsemedaljer i VM-sammenheng. De kom i stor bakke i Liberec i 2009 og Val di Fiemme i 2013.

– Jeg er veldig stolt og veldig takknemlig for å ha fått lov til å holde på med dette. Jeg har vært på verdenscupnivå i ni år. Jeg vant hoppuka og VM-gull i Falun med laget. Jeg er fornøyd og tilfreds, sier Jacobsen.

Men det har ikke bare vært oppturer for Jacobsen i hoppbakken. I mars 2013 pådro han seg en alvorlig kneskade da han falt stygt i Planica. Det tok lang tid før Jacobsen var tilbake. I skadeperioden måtte han søke hjelp fra Nav for å holde hjulene i gang.

Hoppsjef Clas Brede Bråthen forstår Jacobsens avgjørelse.

– Jeg tror Anders har tatt en riktig avgjørelse. Han har ikke lenger det som skal til for å kjempe på det nivået han hører hjemme, sier hoppsjefen til NTB.

DEBUTANT:
Anders Jacobsen er klar for sin første hoppuke i 2006. Senere skulle han vinne hele den prestisjetunge konkurransen. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
DEBUTANT: Anders Jacobsen er klar for sin første hoppuke i 2006. Senere skulle han vinne hele den prestisjetunge konkurransen. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX

– Nå gir han seg etter å ha levert noen av sine aller beste prestasjoner. Sånn sett blir han en av ytterst få skihoppere som kan si at de ga seg på topp. Det tror jeg er en fin måte å gjøre det på, tilføyer han.

Også Bardal gir seg
Jacobsen er ikke den første skihopperen som legger opp denne sesongen. Også Anders Bardal har bestemt seg for å gi seg. 

– Grunnen til at jeg legger opp er at jeg finner ikke den motivasjonen som trengs for å legge ned alt arbeidet. Jeg har ikke den motivasjonen, sa Bardal til TV 2 for en drøy måned siden.