Hødd med festfotball da Brann ble ydmyket

– En stor skuffelse, sier Rikard Norling.

Brann gikk på sesongens første tap da de møtte Hødd mandag kveld.

Hjemmelaget, anført av duoen Eirik Ulland Andersen og Fredrik Aursnes, sørget for en helsvart dag på jobben for bergenserne, og sendte rødtrøyene hjem med 0-3 i sekken.

Dermed måtte Rikard Norling nok en gang stå rakrygget og forklare seg.

– Det er litt for tidlig å komme med en analyse for meg nå. Det er en stor skuffelse. Vi fikk ikke til noe som helst i dag. Vi var heller ikke påkoblet slik som vi burde være. Det er min skyld. Nå har vi kamp igjen allerede på torsdag, og vi må opp igjen fort, sier han til TV 2 etter kampen.

I føringen etter drømmeangrep
Men det tok en drøy halvtime før de fremmøtte i solsteiken på nye Høddvoll fikk noe å juble for.

Da dro hjemmelaget frem et angrep fra øverste hylle. Aursnes fant lagkamerat Eirik Ulland Andersen med en utsøkt pasning. Angriperen tok ballen med seg på ett touch og satte den sikkert bak Alex Howarth bakerst hos Brann.

– Pasningen var helt fantastisk. Fredrik og jeg har en veldig bra connection, og vi gjør det ofte på trening. Så det var deilig å få det til i kamp, sier Ulland Andersen.

Barmen-bom før Hødd doblet
Tidlig i andre omgang fikk Brann alle tiders mulighet til å komme ajour. Fredrik Haugens skudd fra distanse ble reddet av Aslak Falch som slo ballen rett i beina på en umarkert Kristoffer Barmen. Men innbytteren klarte ikke få ballen på mål, og den trillet like utenfor.

Det skulle straffe seg. Hødd gikk rett i angrep og nok en gang havnet Ulland Andersen alene med Howarth. Angriperen gjorde ingen feil og doblet ledelsen for hjemmelaget.

Perlescoring av Aursnes
Men blåtrøyene var ikke ferdig. Bare minutter seinere var det Ulland Andersen som fant Aursnes. Midtbanespilleren tok ballen med seg inn i banen og fra distanse banket han den bort i det lengste hjørnet.

– Jeg har litt å gå på når det kommer til avslutninger, men i dag fikk jeg drømmetreff, flirer 19-åringen.

Da var det aldri noen tvil om hvor poengene skulle havne. Kristoffer Larsen traff tverrliggeren sju minutter før slutt, men det var også det nærmeste Brann kom.