Henrettet åtte fotballfans  midt i grillfest

Grotesk helg i brasiliansk fotball.

(Rio de Janeiro): Natt til søndag tvang tre menn seg inn i supporterlokalet til den brasilianske fotballklubben Corinthians og henrettet åtte av klubbens medlemmer. Supporterne var midt i en grillfest da tragedien inntraff.

Lørdag kl 23 var stemningen høy inne i det vesle klubblokalet til fotballklubben Corinthians, hvor et titalls medlemmer var samlet for å feire klubbens siste seier. Plutselig hørtes lyden av en motorsykkel som stopper utenfor, nok en motorsykkel, og uroen bredde seg i lokalet.

Noen av medlemmene stakk ut en bakdør, mens åtte av dem ble værende. Døren ble slått opp og tre bevæpnede menn stormet inn og kommanderte de åtte til å legge seg på gulvet med hodet ned. Deretter ble de henrettet kaldblodig, en etter en. Syv menn i alderen 18-36 år. Den åttende klarte å flykte, men døde like etter av skuddskadene.

Politiet sier de har spor etter et av de verste massedrapene i Sao Paulos historie, og jobber med ulike teorier om hva som kan ha skjedd.

De utelukker ikke at det kan ha vært et gjengoppgjør mellom ulike klubber. Hovedtesen er imidlertid at en eller flere av de som ble henrettet har drevet med narkosalg, og at det er en konkurrerende narkobande som står bak drapene.

– Via øyevitner forfølger vi flere spor, deriblant ett som får oss til å tro at dette ikke har utspring i rivalisering mellom ulike supportere. Vi har flere mistenkte, sier politiet på en pressekonferanse.

BRAST I GRÅT: En kvinne gråter etter drapene som ryster brasiliansk idrett. AFP PHOTO / BRAZIL PHOTO PRESS - FERNANDO NEVES
BRAST I GRÅT: En kvinne gråter etter drapene som ryster brasiliansk idrett. AFP PHOTO / BRAZIL PHOTO PRESS - FERNANDO NEVES

Drapene kan også ha blitt begått for å hevne et narkomedlem som ble drept i nærheten av supporterlokalet i forrige uke.

– Vi er dypt rystet og lei oss for å høre om tragedien som har inntruffet. Jeg har selv vært medlem av supportergrupperingen, sier tidligere Corinthians-president Andres Sanchez, nå kongressmedlem.

Corinthians er en av Brasils mest populære klubber, og har nesten like mange supporterer som Flamengo i Rio de Janeiro, som kan skilte med 40 millioner supportere.

Corinthians' supportere er delt inn i ulike fraksjoner, noen relativt voldelige, mens de fleste er fredelige med medlemmer som elsker sin klubb. Slik som tilfelle er med fraksjonen Pavilhao 9, hvor de åtte drepte var medlemmer.

Fotballvolden er et problem i Brasil, og det er vanlig at supportere braker sammen før og etter kampene. Ofte med slagvåpen, og dessverre ofte med døden som følge. Myndighetene har nedsatt kommisjoner for å studere hva som kan gjøres for å få bukt med volden, men så langt er ikke noe konkret gjort utover å øke antall politi og sikkerhetspersonell.