– Martine (20) er blitt en helt annen datter 

Mona Bjune (48) sliter med å akseptere at datteren har endret personlighet. 

Da Martine Elise Bjune (20) en høstdag for to og et halvt år siden skulle på butikken, tok hun rullebrettet fatt. Hun hadde ikke på seg hjelm. 

Mamma Mona Bjune (48) ble med, hun på sykkel og Martine foran på rullebrett. Så kommer de til en bakke. 

– Jeg spør om ikke Martine kan være så snill å gå ned bakken, men det ville hun ikke. Så jeg sykler foran, når jeg hører noe skje bak meg, forteller Mona til God morgen Norge.

Se hele intervjuet i videovinduet øverst.

Når hun snur seg ligger Martine livløs i veien. 

Droppet hjelmen

Martine husker lite fra en skjebnesvangre kvelden. Hun slo hodet i bakken og havnet flere uker i koma. Denne ene kvelden hadde hun nemlig latt hjelmen ligge hjemme. 

ALVORLIG: Martine svevde mellom liv og død, og lå tre måneder i koma. Foto: privat.
ALVORLIG: Martine svevde mellom liv og død, og lå tre måneder i koma. Foto: privat.

– Jeg ville være et godt forbilde for de yngre på skatebanen, vise at også voksne kan bruke hjelm og være kul, sier Martine.

Hun fikk store hodeskader. Så store, at hun har blitt veldig annerledes. 

ANNERLEDES: Martine Elise Bjune (20) var skoleflink og likte å trene. Ulykken endret personligheten hennes. Foto: privat.
ANNERLEDES: Martine Elise Bjune (20) var skoleflink og likte å trene. Ulykken endret personligheten hennes. Foto: privat.

– Jeg har fått en ganske annen personlighet. Før ulykken var jeg rolig og sjenert. Det eneste jeg ville, var å være flink på skolen. Jeg gjorde lekser, trente og gikk på jobb. Nå bryr jeg meg ikke så mye om det mer. Jeg vil heller dra på byen og ha det gøy, ler hun. 

– Som en ny jente

Martine skadet det som kalles frontallappen da hun falt. En slik form for frontalskade kan ha innvirkning på en persons væremåte. 

– Personligheten hennes, hva hun sier, hvordan hun snakker, hvem hun slipper innpå seg, det er helt annerledes nå. Det er som å få en ny jente i huset. Martine lever godt med å være slik utad, for hun vet ikke om noe annet akkurat nå, sier Mona. 

Mamma Mona erkjenner at det har vært tøft å se hvordan Martine har endret seg.

– Jeg skal ærlig innrømme at jeg sliter veldig mye med det. Martine var som en reservemamma og passet på småsøsknene sine. Det er åtte år mellom henne og yngstemann. Nå er de mer på samme nivå, sier hun.