Taylor Swift fikk ærespris av sin kreftsyke mor

Moren holdt rørende tale om Taylor Swifts barndom.

Natt til mandag gikk den årlige prisutdelingen for countrymusikk, Country Music Awards, av stabelen i Texas.

Nattens overraskelse ble da Andrea Swift (57), Taylor Swift (25) sin mamma, kom på scenen for å dele ut en helt spesiell pris, nemlig prisen for største milepæl.

Det skjedde kun to uker etter at Taylor Swift avslørte i et følelsesladet brev til fansen at moren hennes, kjent som Swifts største fan og støttespiller, har fått kreft.

Holdt rørende tale

Nå var det morens tur til å røre fansen med velvalgte ord.

– Jeg har fulgt denne artisten siden hun var ei lita jente med flokete hår som vokste opp på en gård, full av fantasi og kreativitet, helt til nå, hvor hun forbereder sin neste verdensturné, sier Andrea Swift.

– Helt siden da har det hun liker best i hele verden vært å skrive sanger, fortelle historier, spille gitar eller piano. Jeg har sett disse tingene få henne igjennom følelser og erfaringer i livet, gode som onde, fortsetter hun.

Fortalte om ungdomsforelskelsen

Hun delte også private ting fra Taylors oppvekst, som da hun som ung ble forelsket i «feil mann» – en gutt verken familien eller vennene likte.

– En gang i balnt har hennes far, bror eller jeg vært tema i sangene. Noen gangen har vi vært til inspirasjon – som da hun var 17 år gammel og hennes far og jeg strengt sa nei til en viss ung mann, og med god grunn, forteller moren.

– Hun var sur, ordentlig sur. Hun løp inn på rommet sitt, lukket døren, og en time senere kom hun ut igjen med en sang hun kalte Love Story.

Love Story, som kom i 2008, ble en kjempehit og vant en rekke priser.

Fikk tårer i øynene

Andrea Swift fikk tårer i øynene da hun fortsatte:

– Som mange av dere som har egne barn, er jeg en veldig stolt mor. Tusen takk for at AMC som gir henne denne ærefulle prisen, og tusen takk til hele musikkmiljøet som tar så godt vare på henne, sa hun.