Fiberrike rugscones

Wenche bakte i dag rugscones med rosiner og nøtter. Mettende, fiberrike og fantastisk gode!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.


Dette trenger du:

  • 1 kg grov sammalt rug (hold igjen ca 2 dl og tilsett mot slutten av elting, og ved utbaking)
  • 3 dl hvetekli
  • 2 dl havrekli
  • 1 dl linfrø
  • 1 pose tørrgjær eller 1 pk (fersk gjær løst opp i litt av det lunkne vannet)
  • 1 ts salt
  • 200 g hakkede valnøtter eller hasselnøtter
  • 10 tørkede aprikoser klippet/ hakket i biter
  • 150 g rosiner
  • 3 ss rapsolje til baking
  • Ca 12 dl lunkent vann

Slik gjør du:

RUGSCONES: Passer til alle anledninger.  Foto: TV 2
RUGSCONES: Passer til alle anledninger.  Foto: TV 2

Hold av 2 dl rugmel, bland resten av melet med de andre tørre ingrediensene, også tørr gjær (fersk gjær tilsettes sammen med væsken), salt, hakkede nøtter, aprikos og rosiner.
Tilsett lunkent vann og rapsolje, og bland godt sammen.
Deigen skal være så løs at den kan røres med en tresleiv.
Bland/elt godt sammen for hånd i ca. 5 min og tilsett litt av melet (ca. 2 dl) helt mot slutten.
Bruk 2 spiseskjeer og form til boller, og sett på bakepapirkledt stekebrett.
Dekk med et kjøkkenhåndkle og sett til heving, ca. 1 time.

Stek på midterste rille i varm stekeovn ved 225 grader i ca. 20 min.
Avkjøl på rist.
Brett sconesene fra hverandre når de er litt avkjølt.
Oppbevar i fryseposer.
Scones er fine å fryse.