Perfekt avslutning på Russlands-oppholdet for Thoresen

SKA St. Peterburg vant 6-1 borte mot Ak Bars søndag kveld.

Ak Bars - SKA St. Petersburg 1-6:

Patrick Thoresen vant KHL-sluttspillet med SKA St. Petersburg søndag.

Det ble klart etter at SKA vant den femte kampen 6-1 på overlegent vis mot Ak Bars. Thoresen og co vant 4-1 i kamper. Seieren i sluttspillet er den første i SKAs historie.

Se Thoresen og resten av laget juble øverst i saken. Video med tillatelse fra Viasat!

– Nest vanskeligst etter Stanley Cup

Dermed ble det en perfekt avslutning på karrièren i Russland for den norske hockeyprofilen. Tidligere denne sesongen bekreftet Thoresen til TV 2 at han forlater Russland etter sesongen. Det er ikke klart hvilken klubb Thoresen vil gå til, men nordmannen har vært linket til klubber i Sveits og svenske Djurgården.

Det er andre gangen Thoresen vinner sluttspillet i KHL samtidig som det er andre gangen en nordmann triumferer i sluttspillet. Seieren kommer dagen etter hans far vant sluttspillet med Oilers. Det var en stolt Petter Thoresen som traff TV 2 søndag kveld.

–Det er stor idrett. Det er veldig, veldig moro for Patrick. Jeg er stolt over ham, sier Oilers-treneren til TV 2.

– Kargarin-cup er kanskje det nest vanskeligste trofeet man kan vinne etter Stanley Cup. Sønnen min er en ledende spiller på laget som vinner, fortsetter en stolt pappa.

Rundspilte Ak Bars i 1. periode

Jimmie Ericsson startet målfesten etter minuttet spilt da han banket pucken i lengste hjørne. Ilya Kovalchuk økte SKAs ledelse med ett knallhardt skudd, før Yevgeni Dadonov sendte gjestene opp i 3-0 cirka halvveis i 1. periode.

Alexey Ponikarovsky gjorde ydmykelsen komplett da han stajal pucken og satte den mellom bena på keeper med seks minutter igjen på klokken. En perfekt utført omgang av gjestene.

Det hjalp lite at Ak Bars reduserte i 2. periode. Kovalchuk økte ledelsen med sitt andre mål, før Cervenka fastsatte sluttresultatet til 6-1 like før slutt i 3. periode.