Fra «Oi, oi, oi, oi! Himmel og hav!» til «Jeg ville blitt forbannet» 

Sarpsborg 08-spiller fikk direkte rødt kort. Da reagerte ekspertene i FotballXtra.

Sandefjord-Sarpsborg 08 1-0
Se videosammendrag av kampen i vinduet til høyre!

– Vi får håpe at trenerne tar noen tak i pausen. Det er ingen som har gjort noe som ikke alle andre kunne forutse i 1. omgang, sa TV 2-ekspert Freddy Dos Santos i FotballXtra i pausen.

Ti minutter ut i 2. omgang skjedde noe som få kunne forutse, da Sarpsborg-spiller Henrik Ojamaa fikk direkte rødt kort for en knallhard takling på Victor Bindia.

– Oi, oi, oi, oi! Han er jo ikke i nærheten av ballen.

– Hva er vitsen med å hive seg så knallhardt inn i den duellen? Det er så unødvendig! var Freddy Dos Santos' opprinnelige reaksjon.

– Himmel og hav! Det er så mye kraft. Med den kraften der så er det åpenbart at den kan forsvares. Det er meningsløst, sa Ole Martin Årst.

Pål Andre Helland var uenig.

– Jeg mener den er litt streng. Hadde jeg fått rødt kort der ville jeg blitt forbannet. Utførelsen fortjener jo rødt kort, men jeg vet ikke om regelboken forsvarer det, sa RBK-spilleren som var gjest i studio.

Se situasjonen i videovinduet øverst!

Selve kampen endte 1-0 til Sandefjord.

Ti minutter etter utvisningen satte innbytter Kristoffer Normann Hansen ballen i nettet for vertene, kun minuttet etter at han hadde entret banen.

– Det er nesten så jeg får lyst til å sitere Kjetil Rekdal på «coaching i verdensklasse», men jeg gjør det ikke, sa en fornøyd Sandefjord-trener Lars Bohinen etter kampslutt.

Hvem har du på ditt lag? Spill Tippeliga-manager
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk