ERSTATTER KLOPP: Thomas Tuchel tar over jobben til Jürgen Klopp som Dortmund-trener fra 1. juli. (AP Photo/Frank Augstein)
ERSTATTER KLOPP: Thomas Tuchel tar over jobben til Jürgen Klopp som Dortmund-trener fra 1. juli. (AP Photo/Frank Augstein)

«Hipster-trener» skal erstatte Klopp

Thomas Tuchel skal ta over for Jürgen Klopp - og det er ikke første gang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag 15. april ble det klart at Jürgen Klopp gir seg som trener for Borussia Dortmund etter inneværende sesong.

Kun fire dager senere har klubben annonsert på sine hjemmesider at tidligere Mainz-trener Thomas Tuchel tar over roret etter den karismatiske 47-åringen fra 1. juli.

Tuchel blir av ESPN omtalt som en skikkelig «hipster-trener», og nettstedet mener Dortmund tar en stor risiko når de ansetter 41-åringen.

– Blir omtalt som «Klopp 2»

President i Borussia Dortmunds norske supporterklubb, Ole Radenbach, er av en annen oppfatning.

– Jeg er veldig fornøyd med ansettelsen. Tuchel kommer til å videreføre en del av det Klopp har startet. Han er veldig autentisk og ekte i stilen - noe Dortmund trenger, sier han til TV 2.

– I tillegg er han nok mer taktisk anlagt enn Klopp. Det kan også slå positivt ut. Vi vil nok få en ny dimensjon i spillet vårt.

– Tuchel tok jo over for Klopp i Mainz også, hvor mange omtalte ham som «Klopp 2». Nå tror jeg han er veldig sulten på å tre ut av forgjengerens skygge, mener Radenbech.

Ble nektet å forlate Mainz

Etter Klopps regjeringstid i Mainz var det faktisk en nordmann som ledet klubben sesongen før Tuchel tok over - Jørn Andersen fra 2008 til 2009.

Fra 2009 til 2014 var Tuchel i sjefsstolen - og suksessen lot ikke vente på seg.

I 2010-11-sesongen endte klubben på femteplass, etter å ha startet sesongen med sju strake seire inkludert bortetriumf mot Bayern München.

Mot slutten av 2013-14-sesongen ble Tuchel kontaktet av både Schalke og Leverkusen, som begge ville ha ham i sjefsstolen.

41-åringen ba Mainz om å frigi ham fra kontrakten, men styret nektet å la ham gå før sesongen var over.

11. mai 2014 forlot Tuchel Coface Arena, og har siden vært arbeidsledig. Nå er han igjen klar for å sette sitt preg på Bundesliga, og utfordringen blir enorm.

– Frykter ikke spillerflukt

Dortmund har underprestert voldsomt i årets sesong. Sju runder før slutt ligger de gule og sorte helt nede på åttendeplass, hele 37 poeng bak suverene Bayern München.

– Det er vanskelig å si hva som egentlig har gått galt. Siden sent i fjor høst har vi så og si hatt stang-ut på alt, sier Radenbech til TV 2.

Nå er det mange som frykter at nøkkelspillerne vil følge Klopp ut av portene på Signal Iduna Park til sommeren.

– Jeg tror ikke vi vil oppleve noen spillerflukt. Likevel tror jeg det blir utskiftninger, og det trenger ikke være negativt, mener Radenbech.

Spillerflukt eller ikke - det vil bli knyttet spor spenning til om Tuchel er mannen som kan få en av Fotball-Europas storheter de siste sesongene tilbake på riktig spor.