Nordhaug forsøkte frekk spurt på oppløpet

– Jeg hadde ikke greie på hvor langt det var til mål, innrømmer Lars Petter Nordhaug.

Se den spennende avslutningen i videovinduet øverst!

Valkenburg/Oslo (TV 2): Michal Kwiatkowski innfridde som en av favorittene og vant søndagens Amstel Gold Race på overlegent vis.

Lars Petter Nordhaug markerte seg sterkt i finalen og forsøkte en frekk spurt på oppløpet. Vestfoldingen lå faktisk helt i front like før mål, men hadde ikke nok krefter igjen til å holde helt inn.

Til slutt endte Nordhaug på 16. plass.

– Følte jeg kunne vinne

Nøtterøy-karen innrømmer at han hadde troen på seier i finalen.

– Ja, jeg følte jeg kunne vinne da jeg åpnet spurten, men det holdt ikke helt inn, sier han til TV 2.

– Det var et ærlig forsøk. Jeg var ikke sterk nok til å følge de tre, fire sterkeste, men jeg var rett bak opp Cauberg. Det er det beste jeg har kjørt opp den bakken noen gang. Nå spurtet jeg om seieren, sier Nordhaug.

30-åringen innrømmer også at han var litt i «tåka» inn på oppløpet.

– Jeg kom bak fra i en kjempefart, og jeg hadde ikke helt greie på akkurat hvor langt det var til mål. Jeg satset på å åpne spurten og at de sterkeste skulle kikke litt på hverandre. Men det holdt ikke helt inn, selv om det var veldig nærme, sier Nordhaug.

Sky-rytteren reiser likevel hjem fra Nederland med en god følelse i kroppen. Ikke minst med tanke på den trøblete vårsesongen han har hatt.

– Jeg er veldig godt fornøyd. Det var bra. Jeg følte meg lett og fin i kroppen hele dagen, og tok ikke skikkelig i før den siste runden. Jeg er veldig fornøyd. Da Gilbert og de andre angrep i Cauberg var det bare tunnelsyn, forteller Nordhaug.

Valverde og Matthews på pallen

Alejandro Valverde tok for øvrig 2. plassen, mens Michael Matthews ble tredjemann. Storfavoritt Philippe Gilbert forsøkte – som da han vant i fjor – også denne gangen å stikke opp Cauberg, men belgieren maktet ikke å få god nok luke til å seire.

For triumfator Kwiatkowski smakte selvsagt seieren ekstra godt, ettersom 24-åringen er regjerende verdensmester og bærer den gjeve regnbuetrøya.

Polakken så imidlertid ut til å være litt kjørt av opp den tøffe Cauberg-bakken like før mål, men han beholdt roen og kjørte seg tilbake i posisjon.

Til slutt var Kwiatkowski overlegen over målstreken, og tok sesongens første store triumf. 

Etter målgang var han – ikke overraskende – strålende fornøyd.

– Jeg var ikke på Gilberts hjul da han angrep, jeg var litt bak. Men det fungerte bra, for da hadde jeg litt igjen til spurten. Finalen er fantastisk i dette rittet, og man må være fokusert fra start til slutt. Jeg liker denne typen ritt, og spesielt her i Amstel på grunn av all fansen, sier han.

– Har aldri følt meg sterkere

Valverde var på sin side en fattet taper, selv om han nok en gang ble snytt for seieren i det nederlandske rittet.

– Det er alltid best med seier, men det er også bra med andreplass. Dette er et fantastisk ritt. Kwiakowski var bare litt for sterk. Selv har jeg aldri følt meg sterkere her i Amstel enn i dag, og en andreplass er bra, sier spanjolen.

Matthews var på forhånd regnet som en av jokerne til seieren. Selv om en pallplass utvilsomt er en sterk prestasjon for 24-åringen, klarte han likevel ikke å skjule at han var litt skuffet.

– Det var en vanskelig dag. Målet mitt var å følge Gilbert i finalen, og jeg gjorde alt jeg kunne for å få det til. Dessverre hadde jeg da ingenting igjen til spurten. Jeg var helt ødelagt og tom etterpå, så jeg må vel være fornøyd med tredjeplass, sier han.