Oilers jublet for «byttå» for fjerde år på rad: – Spilte med gåsehud i 60 minutter

Vant den sjuende sluttspillfinalen mot Storhamar 4-2.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stavanger Oilers - Storhamar 4-2 (2-0, 1-1, 1-1): 

DNB Arena/Bergen (TV 2 Sporten): Etter 45 grunnspillkamper, fire kvartfinaler, fire semifinaler og sju finalekamper kan Oilers nå slippe jubelen løs etter en fantastisk drømmesesong der absolutt alt har gått veien.

Se høydepunkter fra Oilers 4-2-seier over Storhamar øverst!

Stavanger-klubben har storspilt i Champions Hockey League, klubben ble seriemester og lørdag kveld kronet de den strålende sesongen med å gå til topps i NM-sluttspillet.

Storhamar ble slått 4-2 i en høydramatisk siste finalekamp i DNB Arena lørdag kveld.

Se Oilers-spillernes jubel-sang:

Thoresen rørt til tårer etter triumfen:

– Vil bare ha mer og mer gull

Nå har Oilers sikret seg «byttå» for fjerde året på rad etter sju sluttspillfinaler og 4-3-seier i kamper mot Storhamar.

Hallem feiret seg til blods med kongepokalen:

Oilers-kaptein Snorre Hallem skulle egentlig ikke spille lørdagens kamp, men fikk de siste sekundene på isen for å motta troféet i det som var veteranens siste ishockeykamp i karrieren.

Slik tok Oilers ledelsen 2-0 i første periode:

– En fantastisk måte å avslutte på
– Dette var helt fantastisk. Jeg skulle egentlig bare være turist, men nå får jeg være med å feire med hele Stavanger. Det er helt utrolig, sa Hallem etter sin åttende NM-tittel totalt i karrieren.

– Hvordan klarer dere å gjenta triumfen år etter år?

– Vi har et veldig bra lag, det er ikke noe tvil om det. Jo tøffere kampene blir, desto flere spillere står frem. Storhamar var gode, men vi var sterkere og viste den riktige vinnerviljen i den siste kampen. Dette var en fantastisk måte å avslutte karrieren på, svarte Hallem.

Trener Petter Thoresen var rørt etter sin fjerde NM-tittel med Oilers, og 15. totalt i karrieren.

– Det er gøy å klare det, for det var jevne kamper og vi var litt på hæla på slutten. Derfor er det en stor ære å vinne. Det føltes stort da jeg så datteren min på tribunen og ga henne en klem. Da ble det tøft, sa Thoresen.

– Men dette er ikke noe jeg får til alene. Jeg har gutter på laget som stiller opp for å gjøre den jobben som kreves for å bli best, poengterte han.

Keeper Ruben Smith var i ekstase etter NM-triumfen.

– Det var en helt sinnsyk stemning og det er dette vi spiller for. Stemningen i hallen var slik at jeg spilte med gåsehud i 60 minutter. Det er dette vi lever for, og følelsen blir bare bedre og bedre, sa Oilers solide sisteskanse.

Andre gang i historien
Kun én gang tidligere i historien har sluttspillfinalen blitt avgjort etter sju kamper.

– All ære til Storhamar, men det holdt ikke mot dette seiersvante Oilers-laget som ble NM-mester for fjerde gang på rad. Seriemester og NM-mester. Eventyret fortsetter for Oilers. Nå tok de «byttå» på hjemmebane, akkurat som de ville, sa TV 2-kommentator Asbjørn Myhre etter kampslutt.

– Game on!
Oilers ledet 3-0 etter 34 minutter spill, men så startet Storhamar opphentingen.

Etter at Lars Løkken Østli reduserte til 1-3 på tampen av andre periode, brukte unggutten Martin Gran bare noen minutter i tredje periode til å redusere til 2-3.

Unggutten satte pucken kontrollert bak  Ruben Smith 

– Nå blir det ellevilt og fyr i teltet. Dette er virkelig «game on», konkluderte TV 2-ekspert Bjørn Kr. Erevik.

Storhamar jaget 3-3-scoringen gjennom hele tredje periode, men sløste med sjansene. De siste sekundene tok Storhamar ut keeperen, og det utnyttet Oilers. Tommy Kristiansen satte pucken i det åpne målet 29 sekunder før slutt.

Dermed vant Oilers 4-2 og 4-3 i kamper. Snorre Hallem, som har slitt med skade den siste tiden, fikk de siste sekundene på isen for å motta troféet etter kampslutt.

– Da var det gjort
Etter en jevnspilt andre periode, kriget Tommy Kristiansen inn 3-0-ledelse til Oilers etter at kampuret viste 34.35.

Han brukte god tid, og plasserte pucken i nettaket bak en utspilt  Andrew Engelage i Storhamars mål.

– Det var utrolig deilig å score. Jeg har gjort mye av drittarbeidet i finalespillet, derfor var det herlig å få inn en scoring, sa Tommy Kristiansen til TV 2 Sporten etter andre periode.

TV 2-ekspert Bjørn Kr. Erevik trodde Kristiansens scoring ville bli avgjørende.

– Da tror jeg det er gjort for Storhamar. Oilers virker solide, og Tommy Kristiansen har vært disiplinert og god gjennom hele kampen, poengterte TV 2-ekspert Bjørn Kr. Erevik etter Oilers 3-0-scoring.

Men kort tid etter Oilers 3-0-scoring pådro hjemmelaget seg to unødvendige utvisninger. 

Storhamar takket og bukket og reduserte til 1-3 i spill fem mot tre. Lars Løkken Østli plasserte pucken i krysset bak en sjanseløs Ruben Smith. 

– Vi må sette sjansene våre bedre. Vi har ingenting å tape, derfor er det ubegripelig at vi gjorde disse feilene i egen sone, oppsummerte Løkken Østli til TV 2 Sporten før siste og avgjørende periode.

– Scoret på helt riktig tidspunkt
Storhamar presset Oilers bakover på banen store deler av første periode, men det var hjemmelaget som scoret først.

Adrian Veideman plukket opp pucken foran  Andrew Engelage og plasserte den bak Storhamars keeper drøye fire minutter før slutt i første periode. 

– Det var et viktig mål for oss på rett tidspunkt av kampen. Vi presset Storhamar gjennom store deler av perioden, og det var bra at vi fikk pucken i mål, sa Veideman til TV 2 Sporten etter første periode.

TV 2-ekspert Bjørn Kr. Erevik mente imidlertid Storhamar gjorde jobben litt enklere for Veideman i forkant av scoringen.

– Der glapp Storhamar pucken for lett, men Martin Blakseth Huse og Christian Hanson gjorde en god jobb med de målgivende pasningene, sa TV 2-ekspert Bjørn Kr. Erevik.

Like etter Oilers' 1-0-scoring trodde Storhamar de hadde utlignet, men etter videodømming ble det klart at pucken ikke var over målstreken.

Se jubel-intervjuer med Oilers-spillerne:

Noen sekunder senere økte Peter Lorentzen til 2-0 etter et vakkert langskudd. 2.24 gjenstod av første periode da han doblet ledelsen. Det var Lorentzens fjerde finalescoring totalt.

– Han har vært en av finaleseriens beste spillere, og økte til 2-0 på vakkert vis. Fra alle sjansers mor til scoring for Oilers. For et drama, utbrøt TV 2-kommentator Asbjørn Myhre etter at Oilers hadde doblet ledelsen.

– Larrivée sluttspillfinalens beste
Christian Larrivée ble kåret til sluttspillfinalenes beste spiller.

TV 2-ekspert Geir Hoff er ikke i tvil om hvem som har vært Storhamars beste spiller i NM-sluttspillet.

– Christian Larrivée har vært en hærfører. Dersom Storhamar har vært litt «små», så har Christian Larrivée tatt steget frem og sendt et signal om at her skal vi være med å kjempe hele veien. Han har vært en skikkelig leder for Storhamar-laget, sier Hoff, som også lot seg imponere av superveteranen Pål Johnsen.

Johnsen spilte sin siste kamp i karrieren i DNB Arena.

– Pål Johnsen har vært en fantastisk spiller for Storhamar og var veldig god i den sjette sluttspillfinalen. Han har kanskje ikke den samme farten og ferdighetene som for ti år siden, men han har hengt godt med, sier Hoff om veteranen som spilte sin siste Storhamar-kamp.