PROBLEMER: En lyskeskade setter Manchester City-kaptein Vincent Kompany ut på ubestemt tid.
PROBLEMER: En lyskeskade setter Manchester City-kaptein Vincent Kompany ut på ubestemt tid.

– Vet ikke når Kompany er tilbake

En lyskeskade kan sette Manchester Citys kaptein ut resten av sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vincent Kompany kan miste resten av sesongen. Det avslører Manchester City-manager Manuel Pellegrini ifølge The Guardian på en pressekonferanse fredag.

– Han har en muskulær skade og vi vet ikke hvor lenge han er ute. Vi vet ikke om han vil bli frisk før sesongen er over, forteller Pellegrini.

Kompany så ut til å pådra seg skaden like før han stupte inn i en takling, som mildt sagt kan karakteriseres som tøff, under forrige helgs Manchester-derby.

– Det var en litt rar situasjon. Det ser ut som han kan ha blitt skadet. Du ser han holder hånden på låret, som om han kan ha fått en strekk, sa Trevor Morley i en analyse etter oppgjøret. 

Dette er dårlige nyheter for et City-lag i fritt fall. De lyseblå fra Manchester har bare plukket 14 poeng på sine 10 siste ligakamper, og står fare for å miste den viktige fjerdeplassen som gir muligheten til Champions League-spill neste sesong. 

– Det er et stort tap, men han har ikke vært på topp denne sesongen, så det jeg tror ikke det vil avgjøre om City klarer å beholde fjerdeplassen eller ikke, sier Morley til TV 2 etter at skadeomfanget ble kjent. 

– De har faktisk en ganske god statistikk uten ham, så jeg tror de klarer seg greit. Men selvsagt, det er alltid et slag å miste en slik spiller, legger han til.

I tillegg til Kompany mangler Manchester City Wilfried Bony, Stevan Jovetic, Gaël Clichy og James Milner til helgens Premier League-runde.  

Søndag tar Manchester City imot West Ham på Etihad Stadium. Kampen ser du på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo fra kl. 13.45.