VIL BLI: Yaya Toure vil bli i Manchester City ut kontraktstiden – så fremt ingen andre er villig til å matche lønnen han har der. (AP Photo/Jon Super)
VIL BLI: Yaya Toure vil bli i Manchester City ut kontraktstiden – så fremt ingen andre er villig til å matche lønnen han har der. (AP Photo/Jon Super)

Fotballryktene:
– Yaya Toure nekter City å presse ham ut

Og det har dukket opp en klubb som vil ha Robin van Persie.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er fredag og verden er på vei inn i fotballmodus.

I helgen er det aktiv fotball som gjelder, men først må man lese seg opp på en god dose rykter.

Rykter som får fantasien til å løpe løpsk om lagoppstillingen neste sesong. Både realistiske og de som for alltid forblir drømmer.

For et år siden ville Yaya Toure bort fra Manchester City. Han følte at klubben ikke satt nok pris på ham da han ikke fikk noen kake på bursdagen sin. Alt var galt med Manchester City, og han kunne ikke komme seg fort nok bort fra klubben. Men City-ledelsen lovet ikke å glemme bursdagen hans igjen, og nå er han så fornøyd med tilværelsen at han nekter å flytte på seg. For nå er det City som vil kvitte seg med ivorianeren. Toure er blitt symbolet på alt som er galt i klubben. En aldrende midtbanespiller med høy lønn og som ikke presterer. Inter er en av klubbene som vil ha 31-åringen, men så lenge ingen matcher ukelønnen hans på 2,6 millioner kroner, så er det uaktuelt å flytte på seg, skriver Daily Mail. Og med to år igjen av kontrakten, så kan det bli dyrt for City å løse Toure fra kontrakten.

Valencia har fått med seg at Radamel Falcao har falt i pris det siste året, og at Manchester United neppe benytter seg av kjøpsopsjonen de sikret seg i fjor sommer. Men det er et veldig stort skjær i sjøen for den spanske klubben, og det heter Alvaro Negredo. For da klubben leide spissen fra Manchester City, så forpliktet klubben seg til å kjøpe 29-åringen dersom han spilte et visst antall kamper. Det har han nå gjort, men nå vil ikke Los Che lenger ha Negredo. De vil heller ha Falcao. Men heller ikke City vil ha Negredo, og har ifølge The Telegraph gitt klar beskjed til spanjolene at det er ingen mulighet for å komme seg ut av avtalen.

Mens City først og fremst er opptatt med å kvitte seg med spillere, så driver byrival United med nyrekruttering. Nå skriver Metro at Louis van Gaal veldig gjerne ha Roma-spilleren Miralem Pjanic. Liverpool har også vist interesse for midtbanespilleren, som skal ha samtaler med Roma-ledelsen om sin fremtid.

Manchester United og Liverpool har også hatt Barcelonas Pedro på ønskelisten. Men nå ser det ut til at den spanske landslagsspilleren har bestemt seg for å holde seg i varmere strøk enn Nord-England. Ifølge Daily Express så skal han ha bestemt seg for å ta turen til Milano og spille for Inter neste sesong.

Men United har også sitt vrakgods som de ønsker å bli kvitt. Klubben har allerede signalisert at de er villig til å betale Robin van Persie for å rive i stykker kontrakten til nederlenderen. Og nå kan Corriere dello Sport fortelle at Lazio tror de kan bruke van Persie i en eller annen rolle neste sesong. Og hvem vet? Kanskje det indre barnet hans alltid har hatt en drøm om å bo i Roma?

En som virker å være så godt som klar for Manchester United er Nathaniel Clyne. Daily Star skriver at Southampton er begynt å planlegge en fremtid uten høyrebacken og midtbanespilleren Morgan Schneiderlin. Mens Clyne skal til United, så skal Schneiderlin til Arsenal.

Arsenal gjorde kanskje det største overgangskuppet i hele 2014 da de klarte å få 170 millioner kroner fra Barcelona da de solgte Thomas Vermaelen. Nå er belgieren i ferd med å bli avskiltet på Camp Nou – uten å ha spilt en kamp – og ifølge Tutto Mercato Web kan han være på vei tilbake til England. Det er Everton som skal være villig til å ta sjansen på den tidligere Arsenal-kapteinen.

Liverpool har hatt en drøm om å få Javier Pastore til klubben. Og den drømmen er kanskje nærmere en virkelighet etter at argentineren ikke ble tilbudt noen ny kontrakt av Paris Saint-Germain, noe som kan tyde på at 25-åringen blir lagt ut for salg til sommeren. Han vil da ha ett år igjen av kontrakten sin, skriver TalkSPORT. Så spørs det om ikke det kommer mer spennende klubber på banen og om Pastore er interessert i å reise rundt for å møte europeiske bakgårdsklubber hver torsdag neste sesong.

Liverpool trodde ganske lenge at de hadde en mulighet til å ta ligagullet forrige sesong. Men det var helt til de traff på Yannick Bolasie. Kongoleseren herjet med Glen Johnson da Crystal Palace gikk fra 0-3 til 3-3 mot de røde i nest siste serierunde. Nå har Brendan Rodgers funnet ut at han vil ha kantspilleren, men ifølge Daily Express må de regne med å måtte betale nærmere 250 millioner kroner dersom de vil ha 25-åringen. 

Yaya Toure er ikke den eneste spilleren som velger arbeidsgiver utfra størrelsen på lønnssjekken. Emmanuel Adebayor har aldri lagt veldig mye vekt på spilletid, så lenge lønnen er på konto i tide. Togoleseren har i underkant av 1,2 millioner kroner i uken i Tottenham, i tillegg betaler fortsatt Manchester City ham i overkant av 800 000 kroner i uken. Så rundt regnet tjener han to millioner i uken. Rundt regnet har han dermed lagt 48 millioner kroner i lommen siden han sist startet en ligakamp for Tottenham – mot Aston Villa 2. november. Ikke mange klubber er villig til å matche den lønnen, og nå skriver Daily Mail at han har informert klubbledelsen om at han bare forlater Tottenham dersom Real Madrid eller Chelsea kommer med et tilbud. Så da må nok Spurs ta Adebayor med i sesongplanleggingen for neste sesong også.

Det er nok en strek i regningen for Spurs-ledelsen, som allerede er i gang med jakten på en ny makker for Harry Kane på topp. Ifølge The Guardian har de nå sett seg ut en mann for fremtiden. For Tottenham skal være interessert i å hente Miroslav Klose fra Lazio. Ettersom tyskeren faktisk ikke er eldre enn 36 år, så har han nok minst en sesong igjen på topplan. Men Spurs får kamp av både Aston Villa og brasilianske Sao Paulo.

Det er en litt annen hverdag for Ronny Deila i Celtic enn han hadde i Strømsgodset. I stedet for å lete etter juniorspillere i Buskerud, så kan han nå sende speidere rundt i Europa. Ifølge Daily Express vurderer han nå å hente den argentinske spissen Sergio Araujo. 23-åringen har denne sesongen vært på lån fra Boca Juniors til Las Palmas. Alt tyder på at John Guidetti ikke blir værende når utlånet hans fra Celtic går ut til sommeren. Dermed trenger Deila en ny spiss.

Quiz:
I går spurte vi om hvem som var den siste spilleren som hadde mustasje på overleppen når han scoret mål for England.

Svaret er Viv Anderson. Den tidligere Nottingham-, Arsenal og Manchester United-backen bar sin bart med stolthet da han scoret mot Jugoslavia 12. november 1986.