Fagermo: – Tror Skullerud har misforstått

Slik svarer Dag-Eilev Fagermo på Skullerud-protesten

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skien/Bergen/Molde (TV 2 Sporten): Tor Ole Skullerud valgte torsdag å si opp medlemskapet i Norsk Fotballtrenerforening (NTF).

Bakgrunnen er begrunnelsen for at Dag-Eilev Fagermo ble tildelt prisen for årets trener i Tippeligaen i fjor.

Se TV 2 Sportens reportasje øverst!

– Nå ble dette dessverre en sak mellom meg og Fagermo. Men det handler om meg og trenerforeningen. Det handler litt om begrunnelsen for utdelingen. Hva som er greit, akseptabelt og kollegialt. Hva med respekt for andres posisjoner og jobber i norsk fotball. Jeg synes ikke noe om måten trenerforeningen valgte å anerkjenne dette på, forklarte Moldes suksesstrener til TV 2 Sporten.

– En pris til Odd fra fagfolk
Odds trener Dag-Eilev Fagermo har fått med seg trenerrivalens protest, men hevder at han ikke er like opptatt av hvem som ble kåret til årets trener.

– Jeg er ikke så opptatt av det. Dette er først og fremst en sak mellom Skullerud og trenerforeningen. De får prate og eventuelt finne ut av det, sier Fagermo til TV 2 Sporten, og fortsetter:

– Jeg er ikke så veldig opptatt av hvem som er årets trener. Prisen gikk først og fremst til Odd og det utviklingsarbeidet vi driver med lokale spillere her. Sånn sett er vi stolt over den prisen som kommer fra fagfolk, sier Fagermo.

– Tror Tor Ole har misforstått
Skullerud og Odds trener Dag-Eilev Fagermo fikk mye oppmerksomhet i Tippeligaen forrige sesong, med gjentatte stikk mot hverandre i pressen.

– Var meldingene i retning Skullerud for harde i fjor?

– Det var ikke så veldig mye meldinger til Skullerud. Da tror jeg Tore Ole har misforstått. Det var bare litt på fleip og litt på alvor om Molde og klubbens filosofi. Samtidig innrømmer jeg at det er veldig bra at det er ulike filosofier i Norge. Det er flere veier til rom og vi trenger flaggskip også, sier han om «ordkrigen» mot Moldes trener.

Angrer på Høiland-uttalelse
– Jeg har vært kjedelig så langt i 2015, og kanskje det bør bli sånn. Den Tommy Høiland-saken etter cupfinalen burde jeg spart meg fori fjor, men utover det kan jeg ikke se at jeg har såret noen.

– Har du opplevd noe lignende før?

– Ja, kanskje. Det var vel da jeg ble kåret til årets telemarking av fansen. Da var det en del som leverte inn telermarksbunaden etterpå fordi de var uenig, svarer Fagermo – og gjør det klart at han ikke har problemer med at Skullerud meldte seg ut av trenerforeningen.

– Jeg synes det er helt fair at folk har forskjellige meninger. Fotballen er en stor aktør innenfor underholdningsbransjen, og da må det være rom for ulike meninger, poengterer han.