ØNSKET: Både norske og danske klubber kjemper om Amanda Kurtovic' signatur etter at 23-åringen ikke blir enig med Oppsal om ny kontrakt.
ØNSKET: Både norske og danske klubber kjemper om Amanda Kurtovic' signatur etter at 23-åringen ikke blir enig med Oppsal om ny kontrakt.

Kurtovic kurtiseres av norske og danske klubber

Men landslagsspilleren vet ennå ikke hvor håndballfremtiden ligger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Amanda Kurtovic vet ikke hvor hun spiller håndball neste sesong. 23-åringens kontrakt med Oppsal går ut i mai, og partene har ikke klart å komme til enighet om en forlengelse.

Vipers har allerede vært i dialog med Kurtovic om et kontrakttilbud. Sørlandsklubben har tidligere forsøkt seg på Linn Jørum Sulland, men kom aldri til enighet med Larvik-spilleren.

– Det er absolutt interessant så lenge jeg ikke kommer til enighet med Oppsal. Da må man tenke på seg selv og veien videre, sier Kurtovic til TV 2.

– Det er alltid hyggelig at klubber har lyst å ha deg på laget. Jeg må tenke på meg selv og min utvikling videre i forhold til mesterskap og det som kommer nå. Jeg ser absolutt at de har masse kapasitet, mange gode spillere og Gunnar (Pettersen) er en fantastisk trener. Jeg er sikker på at de har mye å hente frem. 

Med tanke på fremtiden på landslaget er valget Kurtovic nå skal ta svært viktig. 

– Beslutningen jeg tar nå betyr egentlig alt. Jeg er nødt å komme til en klubb som har tro på meg og jeg får spille mye. Jeg er nødt å prestere på et høyt nivå over lengre tid, holde meg skadefri og ha et godt opplegg rundt meg. 

Tilbud fra utlandet

Etter det TV 2 erfarer skal Silkeborg-Voel KFUM i dansk eliteserie også ha tilbudt Kurtovic kontrakt, men hun er ikke helt overbevist om at et nytt utenlandsopphold er den riktige veien å gå. 

– Jeg har tenkt at det finnes muligheter i utlandet og, men jeg har ikke helt bestemt meg enda. Det er fortsatt en lang vei å gå, men det er mange tanker som svirrer rundt.

– Det var veldig turbulent det oppholdet jeg hadde i Viborg. Jeg fikk minimalt med hjelp fra klubben, dessverre. Så det er viktig for meg med trygge forhold og en ramme rundt det jeg driver med. Det får jeg hundre prosent i Norge, hvert fall rundt Oslo-området, med tanke på Olympiatoppen og det som de har på gang der.

Selv om Kurtovic og Oppsal ennå ikke har kommet til enighet, utelukker hun ikke at fremtiden fortsatt ligger i Oppsal Arena.

– Vi har ikke helt kommet til enighet enda, men jeg er veldig interessert i å fortsette i Oppsal hvis de vil det og.

– Jeg håper å kunne treffe på et valg som er perfekt for meg for at jeg skal bli best mulig rustet til det som kommer nå med landslaget. Det har jeg så utrolig lyst til, sier Kurtovic.