Norske Melanie (18) får stjerneskryt etter duellen med Wozniacki

Melanie Stokke fikk en unik mulighet til å bryne seg på en av verdens beste tennisspillere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De norske tenniskvinnene er om dagen i Montenegro hvor de spiller turneringen Fed Cup.

Torsdag møttes Norge og Danmark til gruppefinale, noe som gjorde at Norges stortalent Melanie Stokke (ranket som nummer 437 i verden) møtte superstjerne og verdensfemmer Caroline Wozniacki, som deltar for å få muligheten til å representere Danmark i neste års OL. 

- Hun spilte veldig bra
18-åringen fra Nordstrand imponerte de fremmøtte og sørget for at den langt mer meritterte motstanderen måtte slite for poengene. Det innrømmet også superstjernen selv.

- Melanie spilte veldig bra i dag. Hun kom med slag etter slag og spilte med power, og var veldig sterk med forehanden sin. Jeg prøvde bare å holde ballen i gang og slå til når jeg hadde muligheten, og egentelig bare slite henne ut, sier Wozniacki til TV 2 etter kampen.

- Veldig inspirerende
Stokke tok flere stikk etter lange ballvekslinger, og på et tidspunkt sto det 2-2 i første sett. Men derfra og ut kontrollerte Wozniacki kampen og vant til slutt med settsifrene 6-3, 6-2.

- Det var utrolig gøy. Jeg fikk ordentlig motstand. Hun var utrolig seig ute på kantene, noe som krevde mye fotarbeid av meg. Jeg er fornøyd, men krever samtidig mye av meg selv og skulle gjerne tatt seieren. Men det var en god prestasjon, sier Stokke til TV 2.

Wozniacki gjorde få feil og presset ved flere tilfeller den norske jenta til å slå ut ballen. Det tar 18-åringen med seg som lærdom når hun nå fortsetter treningsarbeidet.

- Jeg synes at man lærer mye om rå mental styrke etter en slik kamp. Hun er tøff på de lange ballveksleningene. Det viste hun når det var 2-2 og kampen vippet. Hun er rå mentalt og veldig sikker i spillet sitt, sier hun.

- Hun kan nå langt
Til tross for en komfortabel seier til slutt lot Wozniacki seg imponere av den norske jenten.

- Jeg tror hun kan nå veldig langt. Det er helt opp til henne om hvor mye hun ønsker å nå sitt mål. Hun spiller veldig godt i dag, er fortsatt ung og har et veldig stort potensiale, sier hun.

Selv kunne Stokke fortelle at hun fikk noen gode råd etter at matchen var ferdig.

- Hun sa at det var en bra prestasjon av meg og at jeg spilte bra. Hun sa jeg var ung og at eg hadde fremtiden foran meg og at jeg bare skulle kjøre på. Det var utrolig hyggelig, sier hun.