Skullerud meldte seg ut av trenerforeningen i protest

Molde-trener Tor Ole Skullerud likte ikke begrunnelsen for at Odd-trener Dag-Eilev Fagermo ble tildelt prisen for årets trener i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Molde/Bergen (TV 2 Sporten): Det er Rbnett.no som melder at Skullerud nå forlater Norsk Fotballtrenerforening (NTF).

Se TV 2 Sportens intervju med Skullerud øverst!

Bakgrunnen er begrunnelsen for at Dag-Eilev Fagermo ble tildelt prisen for årets trener i Tippeligaen i fjor.

Mener seg forhåndsdiskvalifisert

Skullerud sier at han mener prisen til Fagermo var vel fortjent, men:

– I juryens begrunnelse berømmes Fagermo blant annet for å være «spontan-reflektert i sin kontakt med media», og jeg skal innrømme at jeg steilet da jeg leste det. Etter alle uttalelsene som gikk min og vår retning i fjorårssesongen ble jeg voldsomt provosert av dette, sier Skullerud til Rbnett.

Spenningen mellom Tor Ole Skullerud og Dag-Eilev Fagermo fikk mye oppmerksomhet i Tippeligaen forrige sesong, med gjentatte stikk mot hverandre i pressen.

Skullerud til TV 2: – Handler om respekt for andre posisjoner og jobber
Overfor TV 2 Sporten hevder Skullerud likevel at det ikke dreier seg om Fagermo spesielt.

– Det handler først og fremst om verdier rundt det å være fotballtrener. Jeg føler at vi var litt på kollisjonskurs i forhold til hva jeg mener er viktig, og verdier jeg står ved. Og opp i mot hva trenerforeningen har kommunisert rundt det samme, forteller Molde-treneren til TV 2 Sporten.

– Nå ble dette dessverre en sak mellom meg og Fagermo. Men det handler om meg og trenerforeningen. Det handler litt om begrunnelsen for utdelingen. Hva som er greit, akseptabelt og kollegialt. Hva med respekt for andres posisjoner og jobber i norsk fotball. Jeg synes ikke noe om måten trenerforeningen valgte å anerkjenne dette på, utdyper Skullerud.

– Burde du hatt prisen?

– Jeg har vært tydelig på at jeg mener Fagermo vant prisen etter en veldig god og solid jobb for Odd, svarer Skullerud.

– Hva ønsker du å oppnå med å melde deg ut?

– Jeg ønsker ikke å oppnå noe som helst. Jeg hadde ingen intensjoner om at dette skulle ut i offentligheten. Det er en privatsak om jeg er medlem eller ikke. Jeg lever godt uten trenerforeningen, og trenerforeningen lever godt uten meg, slår Skullerud fast.

Dag-Eilev Fagermo har ikke svart på TV 2 Sportens henvendelser torsdag, men sa tidligere fredag at han trodde det var en «dårlig vits» at Skullerud hadde meldt seg ut.

– Dette er en sak mellom han og trenerforeningen, så du får snakke med dem, sa en ordknapp Fagermo til VG Nett.

Vil ta kontakt med Skullerud igjen
Teddy Moen, daglig leder i NTF, Sier de har vært i dialog med Skullerud om utmeldelsen.

– Når stormen har lagt seg vil vi ta kontakt med Tor Ole igjen og ta initiativ til en dialog. Vi ønsker selvsagt at han på et tidspunkt ønsker å komme tilbake. Han er alltid velkommen i NTF.

Ivar Morten Normark, som var styreleder i fjor i Norsk Fotballtrenerforening, men nå er vanlig medlem, sier til TV 2 at Tor Ole Skullerud har vært en stor bidragsyter og en fantastisk ressurs i sin tid i trenerforeningen.

– Vi håper han vil fortsette å være det. Hvis man leser begrunnelsen er bruken av «spontan-reflektert» ingen hyllest, men en vurdering. Som medlem av NTF vil jeg si: Tor Ole, kom tilbake. Vi trenger deg i foreningen.

– Hvor vidt han skal tilbake får bli en vurdering mellom ham og styret. Men jeg oppfordrer ham til å lese begrunnelsen igjen, sier Normark.

Mini er overrasket
– Jeg må si at dette er veldig overraskende og spesielt. Skullerud og Fagermo er helt forskjellige med tanke på hvordan de opptrer i media, men det mangfoldet må vi akseptere, sier TV 2s fotballekspert Mini.

– Det Skullerud nok er mest misfornøyd med er alt det negative Fagermo har sagt om Molde. Men Fagermo er, som Kjetil Rekdal, frittalende og sier det han mener. Skullerud er jo den rake motsetningen. Han uttaler seg svært nøkternt i møter med media. Folk er forskjellige, og det må vi akseptere.

Derfor er ikke Mini sikker på om Skullerud kommer godt ut av saken.

– At han trekker seg fordi juryen mener noe, er for meg veldig spesielt. Fagermo har tydeligvis oppført seg på en måte Skullerud mener en trener ikke bør oppføre seg på, og derfor valgt å trekke seg. sier Mini, som roser både Fagermo og Skullerud.

– Dag-Eilev Fagermo fortjener en klapp på skulderen for det han har gjort med Odd, og Skullerud fortjener masse ros for jobben han har gjort med Molde. Til slutt fikk Fagermo prisen som årets trener. Hadde jeg vært Skullerud ville jeg heller sagt at jeg var uenig i det, og latt det ligge der og jobbet videre.