– Var aldri i nærheten av å legge opp

Marit Bjørgen forteller hvorfor hun valgte å fortsette som skiløper.  Tour de Ski og Tour of Canada er målet neste år for langrennsdronningen.  

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 Mandag kom beskjeden om at Marit Bjørgen fortsetter som skiløper. Torsdag holdt skidronningen pressekonferanse. 

– Jeg var ikke i nærheten av å legge opp. Alle som kjenner meg visste vel hvilken retning det bar. Men jeg har vært i dette gamet såpass lenge at det er greit å ta en runde med seg selv og ikke minst han jeg bor sammen med. Det krever en stor jobb å være helt i toppen og man må være hundre prosent klar for det, sa Marit Bjørgen på pressekonferansen.

– Ikke interessert i å gjøre jobben 90 prosent
– Motivasjonen er å utvikle seg og sette seg mål og bli bedre på det. Det er adrenalinkicket og suget etter å vinne som driver meg. Jeg er ikke interessert å gjøre jobben 90 prosent. Da detter man kjapt ned på listene og det er jeg ikke interessert i,  forklarer hun videre.

35-åringen tar nå fatt på en ny sesong, en sesong som er blottet for internasjonale mesterskaper.

– Det er Tour de Ski og Tour of  Canada som er veldig spennende. Og med det også verdenscupen sammenlagt, sier Bjørgen. 

Hun vil derimot ikke spekulere i om hun fortsetter mot OL i 2018. 

– Jeg tar ett og ett år av gangen. Det kan jo plutselig hende at jeg merker at nok er nok.

Vil utvikle seg i staking
Langrennsdronningen ønsker å kjøre tilnærmet lik sesongoppkjøring som hun gjorde før denne sesongen. I tillegg ønsker hun å utvikle staketeknikken sin. 

– Jeg ser på utviklingen i klassisk. Jeg vil jobbe med stakedelen der. Du ser det er noen av dameløperne som har staket i de lengre løpene. Guttene har tatt store steg der. Det hadde vært spennende å være den første som vinner en distanse med staking, men da må det jobbes en god del med det, sier hun.  

Bjørgen henter inspirasjon fra sine mannlige kolleger som driver med langløp. 

– Jeg er inspirert av det Petter Eliassen har gjort i vinter. Og jeg har sett hvor rå Aukland-brødrene var i Marcialonga. 

Suksesstreneren fortsetter
På torsdagens pressekonferanse ble det også klart at Egil Kristiansen blir med videre som trener for de norske kvinnene. Han har sagt ja til en ettårskontrakt med Skiforbundet med opsjon på enda ett år.

– Jeg er glad for at Egil fortsetter. Vi har jobbet sammen i 15 år. Da vet jeg hva jeg har. Vi kjenner hverandre godt, sier Bjørgen .

– Marit er på et så høyt nivå at det er marginalt hva det går an å bli bedre på, men jeg tror fortsatt at Marit kan utvikle seg som skiløper, sier Kristiansen på pressekonferansen.