Hoff ilagt to kampers karantene etter ballesparket

– Jeg tror ikke vi kommer til å anke. Har du gjort noe galt, får du stå for det, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Starts Espen Hoff har fått to kampers karantene etter å ha sparket til Kevin Larsen i helgens Tippeliga-kamp mellom Sandefjord og Start.

Det melder Fotballforbundet i en pressemelding.

– Disiplinærutvalget finner det godtgjort at Espen Hoff sparket en motspiller i skrittet i forlengelsen av en duell der Hoff ble taklet av en motspiller. Slik oppførsel er ikke akseptabel, klart i strid med prinsippene for Fair play, og skal i henhold til gjeldende retningslinjer for disiplinærsaker straffes med karantene. I formildende retning har vi vektlagt at Hoff ble provosert av taklingen i forkant og at han har beklaget hendelsen i etterkant, sier leder i disiplinærutvalget, Eirik Lindstrøm ifølge pressemeldingen.

Straffen trer ikke i kraft før saken er endelig avgjort, noe som betyr at Hoff er spilleklar for Start både i Tippeliga-kampen mot Mjøndalen lørdag.

Karantenen gjelder kun seriekamper og Hoff er dermed spilleklar også for cupkampen mot Vigør 21.april.

De gulsvarte har tre dager på seg til å anke avgjørelsen, men lite tyder på at det kommer til å skje.

– Jeg tror ikke vi kommer til å anke. Har du gjort noe galt, så får du stå for det. Jeg tror ikke han kommer til å gjøre det igjen, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde til TV 2.

Hovedpersonen selv ønsker å få saken ut av verden så fort som mulig.

– Jeg skulle helst sett at man kunne ta straffen sin med en gang og fått det ut av verden. Jeg synes det her har vært en prosess som har dratt litt ut. Det gjør det jo når jeg i tillegg ikke får sone nå, men da får man heller forberede seg til de kampene som kommer, sier Hoff til TV 2. 

– Var det noen gang aktuelt å anke?

– Nei.

– Hvorfor ikke?

– For jeg hadde ikke kommet noen vei med det. 

Hoff ble ikke straffet i kampens hete, men påtalenemnden tok ut tiltale på bakrunn av spillernes forklaringer og videobildene. Det kunne de gjøre etter at dommerrapporten tydelig ga uttrykk for at dommeren ikke oppfattet situasjonen.