I FORM: Watford viser god form når det nærmer seg sesongavslutning.
I FORM: Watford viser god form når det nærmer seg sesongavslutning.

Spenningen lever for fullt i begge ender av tabellen

Det går mot en thrilleravslutning i Championship.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sesongens siste midtukerunde er nå ferdigspilt, men fortsatt lever spenningen for fullt i begge ender av tabellen. Runden ga få overraskelser i toppen, mens det ser mørkt ut for FA-cupmesteren fra 2013 i bunnen av tabellen.

I løpet av de to siste årene har Wigan Athletic spilt fire kamper på Wembley. De har vunnet FA-cupen, deltatt i Europa League og forrige sesong var de nær en rask retur til Premier League. Derfor er det vanskelig å forstå at de nå ser ut til å måtte ta turen ned til League One.

Uwe Rösler startet sesongen som manager på DW Stadium, men et par måneder ut på høsten fikk han beskjed om å forlate klubben. Inn ble tidligere Cardiff-sjef Malky Mackay hentet, men tidligere denne måneden måtte han også forlate klubben. Nå er det tidligere kaptein Gary Caldwell som har overtatt ansveret, noe som foreløpig ikke ser ut til å gi resultater.

Tirsdag kveld ledet han Wigan for andre gang da de møtte bunnrival Millwall på The Den. Begge lagene lå under streken med samme poengsum før kampen, og både for Wigan og Millwall var bare seier godt nok. Det utgangspunktet ble tydelig underveis i kampen også, for sjelden har man sett en kamp med styggere spill denne sesongen enn det man fikk servert på The Den.

Dommer Steve Martin ble nødt til å dele ut seks gule og tre røde kort, hvor de røde kortene var for stygge situasjoner som skjedde etter ballen var ute av spill. Millwall kom til slutt seirende ut av knokkelkampen takket være scoringer av Magaye Gueye og Nadjim Abdou, og nå har Wigan åtte poeng opp til trygg plass. De kan dermed rykke ned til League One allerede på lørdag.

For Millwall sin del ser ting i hvert fall litt lysere ut. De har nå fem poeng opp til Rotherham United som ligger like over streken, samtidig som de har én kamp mindre spilt enn sine rivaler i bunnen. De kan også få hjelp fra uventet hold etter at Rotherham brukte en uberettiget spiller tidligere denne måneden. Rotherham står i fare for å bli fratatt poeng av Football League, og en avgjørelse er ventet innen kort tid.

I toppen troner fortsatt AFC Bournemouth øverst og det ser ikke ut til å forandre seg med det første. Tirsdag kveld vant de 1-0 borte mot et Reading-lag som hadde fokuset rettet mot helgens FA-cup semifinale mot Arsenal. Bournemouth har nå ti kamper på rad uten tap og ingen av lagene de skal møte før sesongslutt har noe spesielt å spille for.

På plassen bak Bournemouth befinner fortsatt Norwich City seg. De vant 2-0 borte mot Leeds United som nå har fire strake tap. Samtlige av Leeds sine tap har kommet etter at assistenttrener Steve Thompson ble suspendert av klubben. Johnny Howson scoret det første av Norwichs mål og valgte å la være å feire mot gamleklubben. Alexander Tettey spilte hele kampen i det som var Norwichs åttende kamp på rad uten tap.

Watford tok turen til East Midlands for å møte Nottingham Forest på onsdag, og der fikk de med seg tre viktige poeng hjem igjen. Tidligere Lyn-spiss Odion Ighalo scoret kampens første mål i 3-1 seieren som førte Watford tilbake på tredjeplass med 82 poeng. Bare ett fattig mål skiller Watford fra Norwich som ligger på plassen over, mens de har ett poeng opp til serieleder Bournemouth.

Tidligere denne måneden ba Aitor Karanka Middlesbrough-fansen om å være mer positive, og på tirsdag fikk han det han var ute etter. Middlesbrough vant 2-1 i den viktige toppkampen mot Wolverhampton Wanderers, og etter kampen var det supporterne som fikk skryt av Boro-sjefen. Spissduoen Jelle Vossen og Patrick Bamford scoret målene for rødtrøyene, som nå har ett poeng opp til direkte opprykk.

Tapet var blytungt for Wolverhampton ettersom deres tabellnaboer Ipswich Town og Derby County vant sine kamper. Det betyr at Kenny Jacketts ulver nå har tre poeng opp til Ipswich Town som innehar den viktige sjetteplassen. På lørdag kommer nettopp Ipswich på besøk på Molineux, og det er en kamp Wolves rett og slett ikke har råd til å tape slik situasjonen er nå.

En seier for Ipswich på lørdag vil på mange måter sikre play-off for Jonathan Parr & Co. Holmlia-gutten startet sin første kamp på over en måned da blåtrøyene vant 3-1 hjemme mot Cardiff City på tirsdag. Fra sin posisjon på høyrekanten skapte han en del trøbbel for Cardiff-forsvaret, før han ble byttet av et kvarter før slutt.

Brentford ble rundens store taper i toppen av tabellen. De møtte Sheffield Wednesday på Hillsborough, og de burde vinne for å holde opprykkshåpet i live. Brentford hadde fem kamper på rad uten tap før kampen mot Wednesday, men endte likevel opp med å tape 0-1. Det var Wednesdays syttende kamp uten baklengsmål denne sesongen, noe som er ny klubbrekord. Brentford har nå tre poeng opp til Ipswich på play-off.

Rundens spiller: Patrick Bamford (Middlesbrough)
Den innleide Chelsea-spissen Patrick Bamford har vist seg frem som en av de beste spissene i Championship denne våren, og på tirsdag fikk vi igjen se han fra sin beste side da Middlesbrough vant 2-1 mot Wolverhampton Wanderers. Han la først opp til Jelle Vossens scoring på imponerende vis, før han selv scoret sitt syttende ligamål for sesongen. Bamford har nå scoret seks mål på de syv siste kampene.

Rundens scoring: Cole Skuse (Ipswich Town)
Cole Skuses scoringer er nesten som en solformørkelse. Det er spennende og interessant når det skjer, men du vet det går lenge til neste gang du får se det. Tirsdag scoret Skuse sitt første mål siden april 2012, og det på fantastisk vis. En ball spratt ut til Skuse rundt 25 meter fra mål, og midtbanespilleren klemte til på første forsøk. Ballen gikk i mål som et prosjektil via stolpen.

Rundens avspark: Blackpool
Man lærer i tidlig alder at man ikke skal henge med hodet etter baklengsmål, men det så det ut som om Blackpool-spillerne hadde glemt i kampen mot Derby County. Etter Tom Ince hadde satt inn 2-0 til Derby, gikk det bare 9 sekunder fra Blackpool tok avspark og frem til Darren Bent hadde lagt på til 3-0. Blackpool-sjef Lee Clark var ikke spesielt fornøyd på sidelinjen.

Rundens supportere: Derby-fansen
Blackpool-fansen har i lang tid protestert mot Oyston-familien som eier klubben, og det har andre klubber også lagt merke til. Under tirsdagens kamp mot Derby County på Pride Park begynte plutselig hjemmefansen å synge «Oyston out». Senere i kampen sang de også «Loyal supporters» til de 108 tilreisende Blackpool-supporterne. En fin gest av Derby-fansen med tanke på alt Blackpool-fansen har opplevd de siste sesongene.