MOLDE  20140824.
Eliteserien fotball 2014: Molde - Aalesund 5-0. Aalesunds Sakari Mattila (t.v.) og Sander Svendsen i eliteseriekampen mellom Molde og Aalesund på Aker Stadion.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
MOLDE 20140824. Eliteserien fotball 2014: Molde - Aalesund 5-0. Aalesunds Sakari Mattila (t.v.) og Sander Svendsen i eliteseriekampen mellom Molde og Aalesund på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Har solgt 20(!) bortebilletter til Molde - AaFK

Kun 20 bortebilletter solgt før Molde - Aalesund.  

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Molde - Aalesund på TV 2 søndag klokken 18.00

Det kan bli lite oransje på tribunene i søndagens nabooppgjør mellom Molde og Aalesund på Aker stadion.

Torsdag formiddag var det ifølge Sunnmørsposten kun solgt stusselige 20 – tjue - billetter av de i alt 777 billettene bortelaget har fått tildelt.

– Aldri opplevd så liten interesse
– Jeg har aldri opplevd så liten interesse fra ålesunderne og sunnmøringene foran et lokaloppgjør før, sier billettansvarlig i Molde FK, Lars Outzen til TV 2.

Han er svært forundret over det lave billettsalget til bortetribunen før lokalderbyet, som for noen år siden pleide å være utsolgt.

– Det er nesten slik at vi synes synd på Aalesund som må spille med så liten støtte fra egne supportere. Byene ligger en drøy times kjøring og en fergetur mellom hverandre. Den lave interessen fra Sunnmøre er nesten ikke til å begripe, sier Outzen.

Leder for Supporterklubben Stormen, Bjørn M. Mikkelsen, sier at en dårlig opplevelse på Aker Stadion for to år siden kan være noe av årsaken til det dårlige salget.

–  For noen år tilbake hadde vi fem busser oppover. Nå sliter vi med å fylle én. Jeg håper at sunnmøringene med hjertet i Aalesund møter opp for å støtte laget. Vi trenger det mer enn noen gang. Når det er sagt, kommer det ganske sikkert til å bli mer enn 20 AaFK-supportere på tribunen i Molde, sier Mikkelsen. 

Hvordan forklarer du det dårlige billettsalget? .

– Tidligere har vi tatt oss av salget. Nå gjør Molde det selv ved at man må gå inn på nettet og kjøpe billetter. Dessuten hadde vi en dårlig opplevelse der oppe for to år siden som jeg tror henger igjen hos mange. Vi fikk dårlige fasiliteter, to toaletter på 800 mann, stengte kiosker og de blandet oss sammen med Molde-supporterne. Det var ikke trivelig. I fjor ryddet de riktignok opp i dette, men det henger nok igjen blant mange supportere, sier han videre.

– Burde ikke sunnmøringene ha gått mann av huse og fylt fergene over fjorden og bortetribunene under et slikt lokaloppgjør?

–  Helt klart. Vi supportere har drakt nummer 12. Nå må vi vise at vi fortjener det. Det at kampen går på TV 2 – en gratiskanal –  kan også gjøre sitt til at sunnmøringene velger å være hjemme, sier Mikkelsen.

Assistenttrener Trond Fredriksen i AaFK håper det kommer flere enn 20 bortesupportere til kampen.

- Støtten fra tribunen er alltid viktig, spesielt når vi møter Molde. Det er jo et lokaloppgjør med mye prestisje. Jeg vil oppfordre sunnmøringene til å ta turen. Vi trenger dem, sier Fredriksen.

Aalesund har ikke vunnet mot Molde i serien siden 2003. Akkurat det svir for mange sunnmøringer, også for klubbveteran Fredriksen. Men han velger å se optimistisk på det.

- Vi må ikke glemme at vi slo dem i 2003 og cupfinalen i 2009. Vi husker fortsatt opplevelsen det ga oss. Da var Molde kanskje enda større favoritter enn de er nå. Så jeg vil absolutt oppfordre våre supportere til å ta turen nå også.

- Hva tror du er forklaringen på det dårlige billettsalget?

- Det har helt sikkert å gjøre med at supporterne er redd for at vi skal tape. De ser sikkert ikke med like stor sannsynlighet som oss, at vi kan overraske og vinne kampen. Vi er klare underdogs, men kan overraske igjen.

Molde tapte 1-2 hjemme for Odd i sesongåpningen, men vant 3-1 borte mot Bodø/Glimt  forrige serierunde. Aalesund tapte 0-5 for Rosenborg på Lerkendal og berget ett poeng mot Lillestrøm kampen etter. 

Forrige møte mellom de to lagene endte med 5-0-seier til Molde.