JA TIL GRØNT: Pamela Anderson serverer vegetariske måltider til de innsatte ved et fengsel i Phoenix 15. april. Foto: Scanpix.
JA TIL GRØNT: Pamela Anderson serverer vegetariske måltider til de innsatte ved et fengsel i Phoenix 15. april. Foto: Scanpix.

Her mater Pamela Anderson fengselsinnsatte med brokkoli

Skuespilleren ønsker å endre kostholdet i amerikanske fengsler.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pamela Anderson (47) fikk de innsatte ved fengselet Maricopa County Jail i Phoenix til å forsyne seg både en og to ganger, da hun serverte vegetarretter i kantinen.

«Baywatch»-stjernen besøkte byens fengsel onsdag, for å hjelpe sheriffen Joe Arpaio å fronte det vegetariske matprogrammet fengselet følger.

Ifølge Daily Mail, sier Arpaio at ved å kutte kjøttet fra de innsattes måltider sparer de tusenvis av dollar i året. De 8000 innsatte har til sammen spart fengselet 1,6 millioner kroner ved hjelp av vegetardietten. Fengselet har servert kun vegetarmat i 16 måneder nå.

De innsatte blir servert en sandwich med peanøttsmør, en appelsin og kjeks til brunch, og et varmmåltid med forskjellige grønnsaker og soyaretter til middag.

Anderson har lenge vært vegetarianer, og er i tillegg talsperson for dyrerettighetsgruppen «People for the Ethical Treatment of Animals», bedre kjent som PETA. Nå håper «Baywatch»-skuespilleren at fengselet i Phoenix vil gå frem som et godt eksempel for fengsler landet over, og holde seg til vegetarisk mat.