HOCKEYFEBER: Sluttspillet om Lord Stanley's Cup er i gang! Elsa/Getty Images/AFP
HOCKEYFEBER: Sluttspillet om Lord Stanley's Cup er i gang! Elsa/Getty Images/AFP

Rekdal tipper seier til Zuccarello

Sluttspillet begynner - New York Rangers møter Pittsburgh Penguins.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

FC KØBENHAVN - ESBJERG (DANSK CUP) H: 1,55 U: 3,30 B: 5,00
Semifinale i den danske cupen, spilles over to kamper. Det er mange kamper igjen av Superligaen, og med Midtjylland 11 poeng foran kan FCK fortsatt håpe de snubler. FCK fikk en grei gjennomkjøring med 4-0 over bunnlaget Silkeborg på mandag, møter her Esjberg som ligger helt nede på tiende plass i serien. De tapte 1-3 for Hobro på fredag, hvor de ga fra seg en tidlig 1-0 ledelse. Magnus Lekven og Mohammed Fellah spiller for Esbjerg, som altså har en veldig dårlig sesong. Noe kan reddes med cupgull, men de klarer neppe å vinne i Parken.

SKELLEFTEÅ AIK - VÄXJÖ LAKERS (SHL) H: 1,65 U: 3,80 B: 3,60
SM-finaler, kamp 3. Skellefteå AIK har kommet fra Hockeyallsvenskan til å ha bygget et dynasti basert på ekstremt bra talentarbeid og scouting. Før årets sesong mistet de de seks beste poengplukkerne i laget, men har erstattet dem alle og har tatt et nytt seriegull. Växjö sjokkerte med å ta første stikk i denne kampserien med 2-1 borteseier i Skellefteå i kamp 1, men SAIK slo tilbake med hele 3-0 i Växjö i kamp 2. Det er kontant svar, og her er hjemmelaget klarer favoritter. Skellefteå går for sin tredje dobbel på like mange år - utrolig.

NY RANGERS - PITTSBURGH PENGUINS (NHL) H: 1,90 U: 3,70 B: 2,85
Rangers plukket 113 poeng i NHL, flest av alle, og vant med det Presidents Trophy. Laget ble bedre og bedre ettersom sesongen skred fram, og hadde flere utrolige seiersrekker. Selv en skade på målvakt Lundqvist kunne ikke stoppe Rangers, som har gjennomgått en utrolig forvandling under trener Alain Vigneault. Møter her laget som kom på åttende plass på en superjevn tabell, og det spørs om Rangers er så fornøyd med å møte en av erkerivalene så tidlig. Crosby og Malkin er kvalitetsspillere som kan gi Rangers store problemer, og målvakt Fleury har flest shutouts i NHL denne sesongen. Rangers mangler backen Klein, ellers er de antagelig skadefrie. Pittsburgh sliter med skader på Maata, Dupuis, Ehrhoff, Letang og Pouliot. Uansett, når sluttspillet begynner teller statistikk og skader mindre. Det som gjelder er hvilket lag som klarer å komme opp med den tøffeste laginnsatsen over tid. Veien til Stanley Cup er et maraton, ikke en spurt.