Bayern kan kun skylde seg selv etter 1-3-tap borte for Porto i kvartfinalen.

Det skar seg skikkelig defensivt for den tyske mesterklubben.

Tre klare forsvarsfeil ga Porto tre mål.

Se sammendrag øverst (video med tillatelse fra Viasat Fotball)

Etter bare to minutter pådro Bayern-keeper Manuel Neuer seg både straffe og gult kort. Ricardo Quaresma sendte straffen i mål.

Sju minutter senere snappet samme Quaresma ballen fra en klønete Dante i Bayerns midtforsvar og gjorde iskaldt 2-0.

Thiago reduserte til 1-2, men Jackson Martinez økte til 3-1, som ble sluttresultatet.

På det siste målet var det svakt forsvarsspill fra Boateng som gjorde at ballen til slutt endte hos Martinez.

Bayern-trener Pep Guardiola kunne bare fortvile der han sto på sidelinjen og så laget sitt gjøre den ene tabben etter den andre.

Skadeskutte Bayern manglet Arjen Robben, David Alaba, Javi Martínez, Franck Ribéry og Bastian Schweinsteiger på turen til Portugal.

Nå venter et meget vrient utgangspunkt før returen tirsdag. Trolig kan Bayern få to-tre av sine skadde stjerner på beina til den tid.

Det kan trenges. Oppgaven med å snu dette vil trolig kreve en noe nær perfekt utført kamp hjemme.