Nå angrer Kristoff på tog-stuntet

Og 27-åringen sier han vil fortsette i Katjusja.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alexander Kristoff kan allerede se tilbake på vanvittig sterke prestasjoner i 2015 - til tross for at det fortsatt bare er april.

Men etter 27-åringens høyst kontroversielle passering av togskinnene under søndagens Paris-Roubaix, har rogalendingen fått mye kritikk rettet mot seg.

På mandag ble hendelsen politianmeldt av SNCF, selskapet som drifter jernbanetransporten i Frankrike, og i tillegg har Jernbaneverket i Norge kritisert rytternes opptreden.

– Jeg fulgte bare strømmen
Nå er Kristoff tilbake på norsk jord, hvor han innrømmer at han er en angrende synder.

– Vi skal ikke krysse togovergangen, selv om jeg var en av de som gjorde det. Kunne jeg fått muligheten igjen, så hadde jeg ikke gjort det. Jeg tenkte vel ikke helt på konsekvensene. Bommen var nede og jeg kan reglene. Jeg fulgte bare strømmen, sier Kristoff til TV 2.

Rittjuryen bestemte seg i etterkant for ikke å diskvalifisere Kristoff eller noen av de involverte rytterne. Det overrasker 27-åringen som mener noe må gjøres for å forhindre at den typen situasjoner oppstår.

– Det må skje noe, men det er klare regler på det. Jeg synes det er rart vi ikke ble disket. Det blinket rødt lenge før de første krysset.

Følte han hadde kontroll
– Kan det skje noe mer med tanke på regelverket?

– Det kan bli presisert tydeligere før start at vi må stoppe dersom det kommer tog. Vi tenkte ikke på det underveis. Hadde vi fått beskjed på radioen, så hadde vi stoppet, mener Katjusja-rytteren.

– Får du vondt i magen av å se tv-bildene?

– Da jeg var der følte jeg at jeg hadde full kontroll. Jeg så det var minst et halvt minutt til toget kom da jeg passerte. Bommen var nede uansett om det var god tid eller ikke, så man bør jo ikke krysse.

Ser for seg Katjusja-fremtid
Kristoff er nå tilbake i Norge for å ha noen fridager, men det forventes likevel at det snart blir en avgjørelse rundt rytterens fremtid.

– Det ser ut som at det blir Katjusja, men det er fortsatt andre som er interesserte. Vi får se, men foreløpig trives jeg godt i Katjusja, så jeg ser for meg en fremtid der, sier Kristoff som forteller at en avgjørelse kan være like rundt hjørnet.

Kontrakten med det russiske laget går ut etter sesongen og rytterens agent, Joona Laukka, uttalte etter søndagens Paris-Roubaix at det kun er noen små detaljer som gjenstår.