ENGLAND NESTEÅ Borussia Dortmunds Jürgen Klopp overtar trolig en klubb i England neste sesong etter sju år i Bundesliga. (AP Photo/Martin Meissner)
ENGLAND NESTEÅ Borussia Dortmunds Jürgen Klopp overtar trolig en klubb i England neste sesong etter sju år i Bundesliga. (AP Photo/Martin Meissner)

Myhre: – Kun Manchester City er aktuelt for Klopp i England

– Men Jürgen Klopp vil garantert stå på flere storklubber sin ønskeliste, mener TV 2-eksperten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Borussia Dortmund-trener Jürgen Klopp bekreftet på en pressekonferanse onsdag at han forlater klubben denne sommeren – tre år før avtalen opprinnelig gikk ut.

Den karismatiske treneren avviser at han vil ta et hvileår, og sier at er klar til å overta en ny klubb fra og med neste sesong.

– Jeg er ikke sliten. Jeg har ikke vært i kontakt med andre lag og har heller ikke planlagt noe sabbatsår, opplyste Dortmund-treneren på en pressekonferanse på Signal Iduna Park i Dortmund.

– Kun City er aktuelle i England
Klopp snakker flytende engelsk, og har i flere år blitt koblet til de største klubbene i Premier League.

TV 2-ekspert Petter Myhre tror imidlertid foreløpig kun én klubb er aktuell for tyskeren å overta i Premier League for øyeblikket.

– Dersom Klopp overtar en ny klubb etter sesongen, så er det kun Manchester City som er aktuell for ham i England, fastslår Myhre.

– Liverpool og Arsenal løse spekulasjoner
Ifølge flere engelske aviser skal Klopp allerede vurderes som en erstatter for henholdsvis Brendan Rodgers i Liverpool, og Arsene Wenger i Arsenal. De spekulasjonene tar Myhre med en stor klype salt.

– Posisjonen til Brendan Rodgers i Liverpool og Arsene Wenger i Arsenal er så sterk at det neppe blir et managerbytte i de to klubbene. Rodgers vil bli sittende lenge, og Wenger er i ferd med å bygge opp et nytt lag igjen nå når han slipper å selge de beste spillerne. Jeg tror Wenger ønsker å avslutte på topp med en tittel, som Sir Alex Ferguson gjorde, poengterer Premier League-eksperten.

Regjerende Premier League-mester Manchester City har hatt en svært skuffende sesong. Klubben røk tidlig ut av Mesterligaen, og står for øyeblikket i fare for å ende utenfor en topp fire-plassering i Premier League.

– Guardiolas navn også nevnt
Petter Myhre skjønner derfor at det spekuleres i at Manuel Pellegrini må forlate Etihad til fordel for Jürgen Klopp.

– City blir nevnt fordi klubben har hatt en sesong langt under pari. Det vil alltid bli spekulasjoner i en klubb som ikke oppnår resultater. I den klubben ligger listen så høyt, at det er naturlig at det blir stilt spørsmål ved fremtiden til Pellegrini, sier Myhre – og poengterer at også Bayern Münchens trener Pep Guardiola er blitt koblet til Etihad den siste tiden.

– Pep Guardiolas navn er også blitt nevnt i sammenheng med klubben på grunn av spanjolens sterke forbindelser til den sportslige ledelsen i Manchester City, minner Myhre om.

Aktuell for Juventus, Real Madrid og AC Milan?
Det er imidlertid ikke bare engelske klubber som blir nevnt som en mulig ny arbeidsgiver for Klopp.

47-åringen blir i europeiske medier også nevnt som en mulig erstatter for Pippo Inzaghi i AC Milan, Max Allegri i Juventus, Carlo Ancelotti i Real Madrid og Pep Guardiola i Bayern München – dersom sistnevnte blir ny City-sjef.

– At Klopp er et navn som vil stå på ønskelisten til mange storklubber i Europa er ikke en overraskelse. Det er selvfølgelig ikke bare de beste engelske klubbene som vil ha Klopp på listen. Også de beste klubbene i Europa vil ta ham med i vurderingen inn mot neste sesong. Flere klubbers avgjørelser kan bli påvirket av Klopps beslutning, mener Myhre.

Jürgen Klopp satte en effektiv stopper for Bayern Münchens tittel-imperium da han ledet Dortmund til to Bundesliga-titler på rad – i 2010/11 og 2011/12.

Samtidig i denne perioden ledet han de gule og sorte til cuptriumf og finalen i Mesterligaen, hvor det til slutt ble nederlag for erkerival Bayern München for to år siden.

– Valgte selv å trekke seg
Denne sesongen har imidlertid Dortmund slitt stort, og Myhre tror det er hovedårsaken til at Klopp nå gir seg som manager.

– Klopp har hatt en fantastisk suksess i Dortmund i flere sesongen. Men så kom en sesong hvor klubben røk tidlig ut av Mesterligaen og leverte resultater langt under pari i Bundesliga. Jeg tror Klopp selv valgte å gi seg, fordi han har sett at han fikk maksimalt ut av laget i mange sesonger. Denne sesongen stanget han hodet i veggen, og da fant han nok ut at han ville prøve noe nytt, oppsummerer Myhre, før han legger til:

– Men det skjer ganske ofte at en trener som har vært lenge i en klubb som har gjort det veldig bra, skifter klubb hvis det blir en nedtur, understreker han.