NHL, NESTE? Andreas Martinsen er på blokka til flere klubber i NHL.  Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
NHL, NESTE? Andreas Martinsen er på blokka til flere klubber i NHL.  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Norsk 24-åring er ønsket av flere NHL-klubber

– Flere har vært over for å se på meg, sier Andreas Martinsen til TV 2.

Se Norge - Latvia på TV 2 Sportskanalen og TV 2 Sumo fredag kl. 19.00!

Bergenshallen (TV 2): Norge kan få en ny etterlengtet NHL-proff neste sesong.

Forrige uke meldte det tyske avisen Rheinischen Post at Andreas Martinsen forlater sin tyske klubb Düsseldorf for Colorado Avalanche. Det er 24-åringens solide sesong i den tyske toppdivisjonen som har fått Denver-klubben til å sperre opp øynene.

Martinsen selv vil verken bekrefte eller avkrefte interessen fra Avalanche.

– Det er ikke noe som er spikret ennå. Jeg får bare prøve å gjøre et bra VM,så får vi se hva som skjer etter det, sier han diplomatisk til TV 2.

Har snakket med Holøs

Martinsen innrømmer likevel at det er flere NHL-klubber som har vært på tråden.

– Det har vært forskjellige klubber over for å se på meg denne sesongen. Hvilke klubber er ikke så viktig akkurat nå. Det er i hvert fall interesse, så får vi se hva som skjer, sier han med et lurt smil.

Den tidligere Lillehammer-spilleren har allerede gjort sine tanker om hvilke klubber som er mest aktuelle.

– Ja, det har jeg. Jeg har snakket mye med flere av lagkameratene mine i Tyskland som har spilt i NHL og AHL. Jeg har fått en del gode råd og tips, sier han.

Martinsen har også snakket med landslagskollega Jonas Holøs, som tidligere har spilt for nettopp Avalanche.

– Jeg har snakket litt løst med Jonas, men jeg vet at han er en type jeg alltid kan snakke mer med hvis det er noe jeg lurer på, sier Martinsen. 

Tollefsen: – Fysikken hans er enorm

En annen landslagskollega – tidligere NHL-spiller Ole-Kristian Tollefsen – er på sin side skråsikker på at Martinsen er moden for NHL.

– Ja, absolutt. Fysikken hans er enorm. Han har et grunnlag som er helt enormt. Han kan spille mot store og sterke spillere, og er også bra på skøyter. Han har utviklet seg veldig de to siste årene. Hvis han for sjansen der borte og får noen kamper i AHL og NHL, så hadde det vært utrolig gøy, sier han til TV 2.

Tollefsen vil likevel ikke komme med noen direkte råd når det gjelder klubbvalg.

– Nei, når det gjelder slike valg, så er det til de klubbene som har troen på deg du bør reise, sier den tidligere Columbus Blue Jackets- og Philadelphia Flyers-spilleren.

– Viktig å vise seg frem i VM

Både Tollefsen og Martinsen er denne uken på landslagssamling i Bergen, og skal i aksjon i dobbeltlandskamp mot Latvia til helgen.

Kampene er en viktig del av Norges oppkjøring inn mot VM i mai. Det mesterskapet blir følgelig også svært viktig med tanke på Martinsens mulige NHL-fremtid.

– Det er alltid mange lag på plass i et VM, så det er selvsagt viktig å vise seg frem. Men ikke bare på grunn av klubbvalg. Vi har som mål å nå en kvartfinale, sier han.

– Jeg reiser over på dagen

Martinsen håper uansett at NHL-tilbudene vil ligge klare etter mesterskapet i Tsjekkia.

– Etter VM får jeg sette meg ned og snakke med folkene rundt meg. Da får vi se hvilke muligheter jeg har, sier han.

Og er krystallklar på at NHL-ønsket brenner sterkt.

– NHL står øverst på ønskelista mi. Det har det gjort helt siden jeg var liten. Hvis jeg får sjansen til å reise over, så gjør jeg det på dagen, slår Martinsen fast.