VILLE BLITT JUBEL: Det hadde trolig ikke blitt dårlig stemning på Etihad om Jürgen Klopp ble Manchester Citys neste manager.  Vi vet ingenting om City-supporteren brukt i montasjen er for eller mot Manuel Pellegrini. Montasje: NTB scanpix
VILLE BLITT JUBEL: Det hadde trolig ikke blitt dårlig stemning på Etihad om Jürgen Klopp ble Manchester Citys neste manager.  Vi vet ingenting om City-supporteren brukt i montasjen er for eller mot Manuel Pellegrini. Montasje: NTB scanpix

– Vi ville tatt imot Klopp med åpne armer

Manuel Pellegrini sitter utrygt i Manchester City. Samtidig er Jürgen Klopp ledig på markedet. City-fansen liker tanken på tyskeren som neste sjef.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Pellegrinis potensielle skjebnekamp: Manchester City-West Ham søndag kl. 14.30 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no

Manchester City har hatt en svært svak formutvikling denne sesongen, og etter at de så ut til å kunne utfordre Chelsea i toppen av Premier League blir avslutningen av sesongen en kamp for å beholde plassen i topp fire som gir Mesterliga-kvalifisering.

At laget røk ut tidlig i begge de nasjonale cupene og i åttedelsfinalen av Mesterligaen denne sesongen har økt presset på manager Manuel Pellegrini.

– Det er synd å si det, men han står vel ikke akkurat fjellstøtt. Med alle pengene som er brukt så er forventningene blitt justert tilsvarende. Man kan trygt si at det er delte meninger om han i Manchester nå, sier talsmann for Manchester Citys norske supporterklubb Ole Fuglestad til TV 2.

Fuglestad tror ikke løpet er kjørt for Pellegrini. Det er stemmer som taler både for at han skal få tid og tålmodighet, mens det er andre som roper på hodet hans på et fat.

Tror Pellegrini er ferdig uansett

Mister City fjerdeplassen og havner utenfor det gode Mesterliga-selskapet er det nok definitivt over for Pellegrini.

– Ved fjerdeplass så kan man argumentere for at han jo vant to trofé i fjor. Personlig så er jeg ingen tilhenger av å sparke managere annenhver uke. Det kommer ingenting godt ut av det. Jeg er tilhenger av kontinuitet, men jeg tviler vel på at eierne har interesse av å gi han den samme tålmodigheten, sier Fuglestad.

TV 2s fotballekspert Arne Sandstø er sikker: det har de ikke.

– Jeg tror han er ferdig allerede. Det de har prestert denne sesongen har ikke vært godt nok, spesielt med tanke på pengene som er lagt i det, sier Sandstø.

– Jeg tror han er for snill og myk i stilen. Spesielt etter at de vant i fjor, så tror jeg de stjernespillerne har trengt en annen form for input og trykk på seg enn det Pellegrini har vært i stand til.

Vil gjerne ha Klopp

Og om Pellegrini nå er ferdig så åpenbarte det seg en soleklar kandidat onsdag.

Jürgen Klopp trakk seg som Borussia Dortmund-trener og en annen av TV 2s eksperter, Petter Myhre, lanserte City som den eneste aktuelle engelske klubben for tyskeren.

– City blir nevnt fordi klubben har hatt en sesong langt under pari. Det vil alltid bli spekulasjoner i en klubb som ikke oppnår resultater. I den klubben ligger listen så høyt, at det er naturlig at det blir stilt spørsmål ved fremtiden til Pellegrini, sa Myhre.

Det ville isåfall falt meget godt i smak hos fansen som liker å kle seg i lyseblått.

– Jeg vet at han hadde blitt tatt imot med åpne armer. Alle vet hvilke resultater han har stått for. Men dette blir så klart bare spekulasjoner, sier Ole Fuglestad.

Arne Sandstø tror imidlertid ikke at Klopp er førstevalget til de pengestinne sjefene i Manchester City.

Ryktene om Carlo Ancelottis avgang fra Real Madrid og Bayern Münchens Josep Guardiolas tette bånd til direktørstaben i Manchester City, hvor flere har en fortid i Barcelona, gjør at disse to navnene også har blitt nevnt.

Sistnevnte kan være en ideell løsning for flere parter.

– De har midlene til å hente navn i den klassen, og skulle Guardiola vinne Mesterligaen i år igjen så kan det være han er smart nok til å se seg rundt etter nye jaktmarker. Å gjete Mesterliga-mestere år etter år, det er svært vanskelig. Du kan nesten bare tape, sier Sandstø.

Trenger fornyelse av spillerstallen

Manchester City møter West Ham hjemme på Etihad søndag i en kamp som blir viktig for å holde Liverpool på trygg avstand på tabellen, nettopp med tanke på femteplassen.

Holder Pellegrini laget i topp fire vil han ha berget stumpene av denne sesongen, men det har ikke vært en god nok sesong.

– Alt må evalueres etter sesongen, inkludert Pellegrini, det er helt klart ting som kunne vært gjort bedre, sier Ole Fuglestad, men legger til:

– Slik som Manchester City spilte frem til nyttår viser det hva laget hans kan, men det var flere faktorer som gikk imot. VM-spillerne begynte sesongen slitne, man manglet spillere i Afrika-mesterskapet og man har fått en del skader.

– Samtidig er det interessant å se på hvem som er ansvarlige for spillerkjøp. Det er ikke mange av spillerne som er kommet inn etter Pellegrinis ankomst som spiller fast på laget eller er soleklare spillervalg. Mange City-fans snakker om at det må gjøre store rokkeringer i spillerstallen. Det er godt mulig at en annen manager skal stå for det arbeidet.