Amanda ble vraket i The Voice – så kom den tårevåte overraskelsen

«Slag i magen» etterfulgt av gledestårer. Se video!

I fredagens The Voice var det duket for dueller mellom to og to av deltakerne fra samme mentorlag. 

Espen Lind (43) valgte å sette sangeren Amanda Kamara (21) opp mot Signe Aarbostad Sørli (20).  

– Jeg synes det er morsomt å se to scenenpersonligheter som er såpass kontrasterende bare i uttrykket, sa mentor Sondre Lerche da de to deltakerne hadde fremført Ellie Gouldings «Burn».

Men det var altså Lind som til slutt måtte ta det vanskelige valget mellom to av sine egne.

Se duellen og mentorenes reaksjoner ovenfor!

Mentoren valgte Signe

Den 43 år gamle låtskriveren og produsenten mente begge deltakerne leverte «så godt som hundre prosent».

– Amanda, du bunnstødig i både tilstedeværelse og i selve syngingen. Det er veldig lite å plukke på deg. Signe, du fremstår kanskje som litt mer urutinert, men på en ganske sjarmerende måte. Jeg syntes det låt veldig, veldig bra fra deg, begynte han. 

– Begge to skulle egentlig gått videre, men jeg er nødt til å gjøre et valg. Den jeg tror jeg kan tilføre mest, og hjelpe lengst i denne konkurransen, er Signe.

Trodde hun var ute – så kom sjokket

Amanda trodde dermed at hun var ute av konkurransen. Men det var før både Hanne Sørvaag og Sondre Lerhce valgte å trykke på knappen som indikerer at de vil stjele deltakeren over til sitt lag. 

Da 21-åringen innså at hun allikevel ikke var ute av sangkonkurransen, måtte hun tørke tårene. 

Når TV 2 tar en prat med henne backstage bare minutter etter at hun har gått av scenen, er hun strålende fornøyd med resultatet.

– Det at både Sondre og Hanne ville ha meg med videre, var et veldig godt plaster på såret. Det var veldig kult! Det var ekstra spesielt med Hanne, siden hun ikke trykket på meg på blind audition. Jeg føler jeg har klart å bevise noe for henne, sier trønderen.

Valget falt til slutt på den kvinnelige mentoren.

– Grunnen til at jeg valgte Hanne, var fordi jeg satt så stor pris på måten hun beskrev min fremførelse, og det var så tydelig at hun var entusiastisk i forhold til det jeg gjorde. Jeg tror vi kan få det veldig artig sammen, forteller deltakeren.

– Det var et slag i magen

Amanda forteller at det ikke var spesielt morsomt å stå på scenen og vente på beskjeden om hun var videre eller ei. 

– Det var helt forferdelig! Mens jeg hørte på tilbakemeldingene, så jeg tenkte at før hadde jeg ikke turt å tenke på verken det ene eller andre resultatet, men da jeg sto der innså jeg mer og mer at dette blir det Signe som får til. Og da prøvde jeg å samle meg og forberede meg på å ryke ut, og da jeg røk ut var det ti ganger verre enn det jeg kunne ha trodd! innrømmer hun.

– Jeg klarte ikke å kontrollere følelsene mine, rett og slett. Det var utrolig, utrolig kjipt. Det var som et slag i magen fordi jeg følte at det vi gjorde sammen på scenen var veldig bra, og jeg var veldig glad da jeg sto på scenen. Da Espen sa at han ikke ville ha med meg videre, så var det en veldig annerledes sinnsstemning. Jeg gikk fra å være veldig, veldig entusiastisk og glad til å bli utrolig, utrolig skuffet, fortsetter hun.

Heldigvis skulle kvelden altså ikke ende i skuffelse for sangeren. Hun går videre til neste runde som deltaker på Hannes lag. 

Se The Voice fredager klokken 20.00 på TV 2.