SJØMATFEST: Blåskjellsuppe, kongekrabbe og skalldyrsalat falt i smak hos Norges Grillmester-dommerne. Oppskriften får du nedenfor. Foto: TV 2
SJØMATFEST: Blåskjellsuppe, kongekrabbe og skalldyrsalat falt i smak hos Norges Grillmester-dommerne. Oppskriften får du nedenfor. Foto: TV 2

Få grilloppskriftene som imponerte proffene

Norges Grillmester-duo slo til med blåskjellsuppe, skalldyrsalat og grillet kveite. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I årets andre episode av Norges Grillmester, var det til slutt far og sønn Sebastian Skauen Johnsen og Fredrik Johnsen som stakk av med tittelen «ukas grillmestere».

Nedenfor finner du oppskriftene som førte dem til seier i dagens program.

Blåskjellsuppe, kongekrabbe og skalldyrsalat

Ingredienser:

  • 3 sjøkreps
  • Ett nett blåskjell
  • 3 kamskjell
  • Et par bein kongekrabbe
  • 2 ananasringer
  • 1 løk
  • En neve ruccola
  • 1-2 gulrøtter
  • 1 pastinakk
  • 1/2 purre (kun det hvite delen)
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ts cayennepepper
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts chipotle
  • 3 dl hvitvin
  • 1 boks fiskekraft
  • 1 dl fløte
  • 2-3 ss bringebæreddik
  • 4-5 ss olivenolje
  • Salt og pepper
SØNN OG FAR: Sebastian og faren Fredrik var de beste foran grillen i mandagens episode av Norges Grillmester. Foto: Espen Solli/TV 2
SØNN OG FAR: Sebastian og faren Fredrik var de beste foran grillen i mandagens episode av Norges Grillmester. Foto: Espen Solli/TV 2

Fremgangsmåte:

Kok blåskjell i hvitvin til de åpner seg. Sil dem over i en annen kjele. Stek gulrot, purre, pastinakk, cayennepepper, paprikapulver, gurkemeie og laurbærblad.

Hell oppi blåskjellkraften. Deretter har du i fiskekraft og fløte. Topp med røkt blåskjell.

Bland ruccola, grillet ananas og løk. Hell oppi olje og bringebæreddik.

Grill kreps, kamskjell og kongekrabbe.

Kveite med endiver, hollandaisesaus og potetmos med trøffelolje

GRILLET KVEITE: I fiskeoppgaven serverte far og sønn kveite med hollandaisesaus, endiver og potetmos. Foto: TV 2
GRILLET KVEITE: I fiskeoppgaven serverte far og sønn kveite med hollandaisesaus, endiver og potetmos. Foto: TV 2

Ingredienser:

  • 150 g kveite per person
  • 2 store poteter
  • 2 ss mascarpone
  • ¼ ts trøffelolje
  • 2 ss smør
  • 4 endiver
  • 1 chili
  • Skall fra en appelsin (revet) og press ut juicen fra fruktkjøttet
  • Skall fra en sitron (revet) og press ut juicen fra fruktkjøttet
  • 2 ss sukker
  • 1 ts tabasco
  • 3 eggeplommer
  • 1 sjalottløk
  • 400 g brunet smør

Fremgangsmåte:

Endiver: Rens endiver og skjær de på langs. Lag marinade med chili, appelsinskall, sitronskall, sukker og juice. Grill endiver til de får grillmønster på flatsiden. Legg de i en aluminiumsbakk sammen med marinaden og grill de møre der.

Poteter: Skjær poteter i terninger for kortere koketid og kok dem møre. Poteter moses sammen med en klatt smør, mascarponeost, noen dråper trøffelolje og salt og pepper.

Hollandaisesaus: Bland eggeplommer med redusert hvitvin og sjalottløk. Visp over vannbakk til det tykner. Spe med brunet smør og smak til med sitronsaft.

Fisk: Grill fisken 3-4 minutter på hver side. Salt først, pepre etterpå siden pepper brenner på grillen.

Se Norges Grillmester mandager klokken 20.00 på TV 2.