Christian Mitter blir ny landslagstrener i alpint

Overtar etter Håvard Tjørhom. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mitter har tidligere trent E-cup-laget i alpint og han har vært teknikksjef for det norske herrelandslaget i to år. 

– Vi har rekruttert ham oppover i systemet. At han overtar bringer den norske modellen videre og vi får kontinuitet i det enorme arbeidet Håvard og teamet hans har lagt ned i denne perioden. Christian sine sterkeste egenskaper er som trener å være nært på og han har levert resultat på alle nivåene han har vært på. Han har brakt folk opp i verdenstoppen, skryter alpinsjef Claus Ryste. 

Overtar etter årets trener
Østerrikeren overtar jobben etter Håvard Tjørhom, som ga seg som trener for herrelandslaget i alpint i mars. 
Tjørhom har vært trener for landslaget i åtte sesonger. I januar ble Tjørhom kåret til årets trener på Idrettsgallaen.

– Jeg tror Christian og teamet kommer til å gjøre en god jobb. Christian har vært en del av dette teamet. Da er det lettere å forbedre tingene som kan bli bedre, sier Tjørhom på onsdagens pressekonferanse på Kvitfjell. 

– En stor utfordring
– Det er en stor utfordring. Det har vært en veldig god sesong. Men selv om det har vært en bra sesong, kan det alltids bli bedre og vi skal prøve å gjøre det bedre og gjøre det optimalt for gutta, sier Mitter til TV 2.  

Lund Svindal: – Du får rene ord for penga
Aksel Lund Svindal er fornøyd med Mitter som sin nye sjef. 

– Han er en vanvittig god skitrener. Han er rå, men har den lidenskapen som gjør at man ikke teller timer. Det er ikke noe luksusopplegg å være alpintrener. Det er hardt arbeid og man må legge ned mange timer. Da trenger du ha det i bunn at det er dette du vil drive med. I tillegg får du rene ord for penga. Folk som forteller deg sannheten er faktisk ikke så lette å få tak i. Det trengs hvis du skal komme noen vei, sier Aksel Lund Svindal.  

– Man må ikke være redd for å stå på sitt og for at utøverne skal være uenig i det du sier. Samme hvor mange verdenscupseire den utøveren har. Det er eneste måten sånne som meg og Kjetil kan bli bedre på. At men ikke er redd for å bli upopulær, sier Lund Svindal. 

– Han er tøff
TV 2s alpintekspert Lars Elton Myhre mener også det er bra at det er kontinuitet som ligger bak ansettelsen.  

– Han bare overtar stafettpinnen og skal ta den videre, sier Myhre til TV 2.  Og legger til: 

– Han har et veldig godt øye for det skitekniske og han har en god tunge. Han er tøff. Han legger ikke noe i mellom. Er ikke innsatsen på topp, får du høre det. Det har også jeg fått kjenne på kroppen. Det blir spennende.