Professor mener narasin i kylling bør være ulovlig

– Myndighetene skyver loven til side, sier professor og Spesialist Tore Midtvedt til TV 2. 

KYLLING: Det er avdekket resistente bakterier på både kyllingfileter og på kalkunkjøtt. Nye og bedre målemetoder har også vist at forekomsten er høy, og dette er noe Mattilsynet ser alvorlig på, heter det i en pressemelding. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
KYLLING: Det er avdekket resistente bakterier på både kyllingfileter og på kalkunkjøtt. Nye og bedre målemetoder har også vist at forekomsten er høy, og dette er noe Mattilsynet ser alvorlig på, heter det i en pressemelding. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Hvorvidt tilsetningen av narasin i kyllingfôr er skadelig eller ikke er kraftig omdiskutert. Flere forbrukere dropper kyllingmiddagen og råd om å vaske kjøttet på grunn av resistente bakterier har kommet og gått i lengre tid. - Må forbys Tore Midtvedt er professor ved Karolinska institutt i Stockholm og spesialist i medisinsk mikrobiologi, han mener det er på tide myndi