Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Ny norsk kvoteplass til OL

Ole Kristian Bryhn sikret Norge en ny kvoteplass i skyting til OL i Rio med sin 4.plass på 50 meter helmatch under World Cup i Sør-Korea natt til onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er Norges tredje kvoteplass til de olympiske leker neste år. Fra før av sikret Are Hansen og Malin Westerheim Norge de to første kvoteplassene under VM i Granada i september 2014.

–  Det føles herlig å sikre Norge en ny kvoteplass, og totalt sett er jeg også fornøyd med konkurransen i dag, selv om pallen glapp på slutten her. Litt irritert på at jeg ikke fant roen på de avgjørende ståendeskuddene, men prestasjonen er uansett god, sier Ole Kristian Bryhn i en pressemelding fra Norges Skytterforbund.

Ole Kristian Bryhn ble nummer tre i kvalifiseringen på helmatchen, med 1177 poeng i kaldt vær og under noe vanskelig vindforhold i Changwon. De åtte beste til finale og der tok Bryhn ganske raskt kommandoen. Han ledet med 1,8 poeng etter de 15 første skuddene i knestående og økte ledelsen til 2,3 poeng etter de neste 15 skuddene liggend. 

På stående skyting ble det tungt for Ole Kristian Bryhn utover i serien og han måtte til slutt ta til takke med 4.plassen. Kinesiske Hui vant foran amerikanske Emmons og hjemmeskytteren Han.

Ole Kristian Bryhn har tidligere vunnet WC-finalen på 50 meter helmatch i 2011, men aldri gått til topps i et ordinært WC-stevne. En andreplass og to tredjeplasser er hans beste resultater. Plasseringen i Changwon er hans beste World Cup i denne øvelsen siden Granada i 2013, der han også ble nummer fire.

Stian Bogar ble nummer 22 og Odd Arne Brekne nummer 34 i konkurransen i Sør-Korea natt til onsdag. Bogar skjøt 1166 poeng i kvalifiseringen og var bare åtte poeng fra finaleplass etter god skyting på liggende og knestående. Brekne stoppet på 1161 poeng på de 120 skuddene i kvalifiseringen.