GODE TIDER: LeBron James ledet Miami Heat til to NBA-titler. (AP Photo/Wilfredo Lee)
GODE TIDER: LeBron James ledet Miami Heat til to NBA-titler. (AP Photo/Wilfredo Lee)

Falt sammen uten «kongen»

NBA-sluttspillet går uten Miami Heat. Og nå har de alt å vinne på å tape siste kamp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Miami Heat har vært i de fire siste NBA-finalene.

De vant i 2012 og 2013, mens de ble tap i 2011 og i fjor.

Men etter at LeBron James pakket ryggsekken og dro hjem til Cleveland Cavaliers foran denne sesongen, startet nedturen.

Langvarige skader
For «King James» tok med seg James Jones til Cleveland, mens Ray Allen, Rashard Lewis og Shane Battier også valgte å forlate klubben.

Og det hjalp heller ikke på da Josh McRoberts pådro seg en alvorlig kneskade og måtte avslutte sesongen i desember. 

I februar var det Chris Bosh' tur til å ta sommerferie. En blodpropp i lungen satte en stopper for mer spill for en av Heats gjenværende stjerner.

Ute av sluttspillet
Og Dwyane Wade kan ikke lenger bære laget alene. Han har allerede i flere sesonger måttet stå over kamper for å restituere en sliten kropp.

Nå får også Wade lang sommerferie.

For etter at Indiana Pacers natt til onsdag vant 99-95 over Washington Wizards, så kan ikke lenger Heat nå sluttspillet.

Har alt å vinne med tap
Nå blir i stedet klubbens sesongavslutning mot Philadelphia 76ers en interessant affære.

For etter traden som tok James til Heat i 2010, så har Sixers – via omveier* – rett på Heats førstevalg i sommerens draft dersom Heat ikke skulle bli så dårlig plassert at de får en av de ti første draftposisjonene. Da beholder Heat valget selv.

Dersom Heat taper onsdagens kamp mot Sixers, er de garantert å være topp ti i draften, og har da 91 prosents sjanse for å beholde valget sitt. 

Sixers vil også tape
Sun Sentinel mener å vite at Heat kommer til å spare Wade, Goran Dragic, Luol Deng, Udonis Haslem og Hassan Whiteside i kampen.

Men Sixers har enda større grunn til å håpe på tap. Ikke bare øker de sjansene sine for å overta Heats førstevalg. De kan også ende likt med New York Knicks, som det nest dårligste laget denne sesongen. Dermed øker de sjansene sine betraktelig for å få førstevalget i hele draften.

Så det er bare å gjøre seg klar til det som kan bli en av tidenes svakeste NBA-kamper.

*Draftvalget ble gitt til Cleveland Cavaliers som en del av overgangen for LeBron James. Da Cavs hentet Kevin Love fra Minnesota Timberwolves gikk det videre dit. Timberwolves sendte det så videre til Sixers da de hentet Thaddeus Young.