Bloggerne-Anna (18) skammer seg over å ha barn med to ulike fedre

Bloggeren Anna Rasmussen har to barn med ulike fedre; – Jeg synes det er flaut å si det.

Anna Rasmussen (18) fra Stavanger er jenta bak en av Norges mest leste blogger Mamma til Michelle. Denne våren deler hun enda mer av sitt liv som ung mor til barna Michelle (3) og William (4 måneder), gjennom TV-serien Bloggerne på TV 2 Bliss.

Anna ble mor som 15-åring, og fikk lille Michelle rett før hun skulle starte i 10. klasse. For fire måneder siden kom lillebror William til verden, og i en alder av 18 år var Anna plutselig tobarnsmor.

Nylig skrev Anna et svært personlig innlegg på bloggen, der hun forteller at hun har følt stor skam fordi hun har barn med to ulike fedre.

«Jeg har tenkt på dette veldig lenge, men holdt det for meg selv. Jeg bærer på en skam fordi barna har forskjellige fedre. Jeg syns det er flaut å si det, når folk spør om faren til barna at de faktisk ikke har den samme».

– Har skuffet meg selv

Som mange andre hadde hun sett for seg det «perfekte» liv, som ikke skilte seg fra normen konstruert av samfunnet.

«Jeg syns det er tragisk og trist at jeg føler det sånn, men jeg føler på mange måter at jeg har skuffet meg selv», skriver hun, og legger til:

«Jeg har to perfekte barn og de er ikke med samme far. De er nå like perfekte likevel! Jeg må snart komme over denne skammen, som jeg tror veldig mange andre også går rundt med i bakhodet». 

Har valgt å utelate én ting

Anna er vant til å være personlig på bloggen, og skriver om stort og smått fra hverdagen som alenemor. Men det er spesielt én ting hun har valgt å utelate, og det er hvem som er faren til William.

Det har gjort at mange av bloggleserne hennes blir ekstra nysgjerrige, og spør både titt og ofte om hun ikke kan avsløre hvem det er.

 – Når vi var i Oslo, så tittet alle på oss, for alle har lyst å vite hvem faren er, sier Anna i torsdagens episode av Bloggerne, under en lunsj med bestevenninnen.

– Men de som har fulgt meg lenge vet det nok, legger hun til.

Har et godt forhold

Hun er ikke sammen med barnefaren til William i dag, men forsikrer at de har et tett og godt forhold.

– Jeg føler at faren til William er en stor del av familien. Han blir med på de fleste reiser, og kjenner familien min godt. Så det er helt naturlig å ha han med på ting, selv om vi ikke er sammen, sier hun.

Frustrert

Hun har gjort et bevisst valg om å utelate detaljer om barnefaren på bloggen, fordi han aldri har valgt å være en offentlig person. Likevel er det dette som interesserer leserne.

– Jeg skjønner ikke hvorfor det er så interessant å vite. Så lenge jeg forteller at forholdet vårt er bra, og at han er der for både meg, William og Michelle, så synes jeg det er så rart at de må vite hvem det er, sier 18-åringen. 

– Hva synes fedrene om at du eksponerer barna på bloggen?

– De har hele tiden visst at jeg har bloggen. Pappaen til Michelle har akseptert det hele veien. Det samme gjør Williams pappa.

Bloggerne ser du på TV 2 Bliss torsdag klokka 20.00. Alle episodene av Bloggerne finner du på TV 2 Sumo (krever abonnement).