Blodig Madrid-derby i Mesterligaen

Uavgjort i første oppgjør mellom Atlético Madrid og Real Madrid.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Atlético Madrid - Real Madrid 0-0 (0-0)

 

Se sammendrag av kampen øverst!

Det ble en tett og jevn batalje da Atlético Madrid tok i mot byrival Real Madrid til første av to byderbyer i Mesterligaens kvartfinale.

Gjestene var klart nærmest i første omgang med store sjanser for både Gareth Bale, Luka Modric og James Rodríguez, men en meget god Jan Oblak i Atlético-buret holdt de hvitkledde superstjernene unna. 

Aller nærmest var Bale da han allerede etter tre minutters spill utnyttet slurv i vertenes forsvar og kom alene med Oblak. Atléticos sisteskanse var imidlertid mesterlig ute og parerte waliserens avslutning. 

– Vi burde scoret

Real Madrid-manager Carlo Ancelotti ønsket ikke å skylde på Bale for missen som kostet de hvitkledde et bortemål.

– Det er ikke et godt resultat. Vi spilte en veldig god første omgang og burde scoret, men vi er fornøyd med prestasjonen. Jeg mener det var en god redning på Bales forsøk. Han (Oblak) hadde en veldig god kamp, sier Ancelotti ifølge BBC.

Blodig Mandzukic ropte på straffe

Vertene tok mer over i andre omgang, og i det 50. minutt gikk Mario Mandzukic i bakken etter en tøff duell med Sergio Ramos innenfor Real Madrids sekstenmeter.

BLODIG KROAT: Atlético Madrids Mario Mandzukic i harnisk etter at han ikke fikk straffe mot Real Madrid. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza)
BLODIG KROAT: Atlético Madrids Mario Mandzukic i harnisk etter at han ikke fikk straffe mot Real Madrid. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza)

Hele Vicente Calderón ropte på straffe, og bildene av en blodig Mandzukic levnet liten tvil om at Ramos plantet albuen i ansiktet på kroaten. Kveldens serbiske kampleder Milorad Mazic vinket derimot spillet videre, til stor frustrasjon for den høyreiste spissen.

Nærmest i sluttminuttene

Med snaue ti minutter igjen av kampen byttet Diego Simeone inn Fernando Torres til fordel for midtbanegeneral Koke, og spanjolen satte umiddelbart fyr på Atlético-angrepet. De røde- og hvitstripete kom til flere muligheter i kampens sluttminutter, men uten uttelling.

Uten nøkkelspiller i returoppgjøret

Dermed er det helt åpent til returoppgjøret på Santiago Bernabéu neste uke. Der må Atlético Madrid klare seg uten sin viktige midtbanespiller Mario Suárez, som fikk sitt tredje gule kort i turneringen etter å ha hindret en Real Madrid-kontring i kampens sluttminutter.