IDRETTSSJEF: Morten Aa Djupvik må på jakt etter ny smøresjef. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
IDRETTSSJEF: Morten Aa Djupvik må på jakt etter ny smøresjef. Foto: Heiko Junge / Scanpix

Kontaktet potensiell Hegle Svendsen-erstatter for over en uke siden

– Han er en av verdens beste skismørere, sier Morten Aa Djupvik.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Morten Hegle Svendsen valgte tirsdag å fratre stillingen som smøresjef i Norges Skiskytterforbund. Begrunnelsen var at han venter barn i august og at han dermed trekker seg på eget initiativ.

Skiskytterforbundet er dermed på jakt etter en ny smøresjef, men lenge før det ble klart at Hegle Svendsen fratrer stillingen, ble Hviterusslands norske smører kontaktet for å høre om han var interessert i å smøre ski for Norge.

– Det er over en uke siden jeg pratet med dem. De lurte på om jeg kunne være aktuell for å smøre ski fordi de sonderte terrenget, sier Ivar Michal Ulekleiv.

Ulekleiv har tidligere vært smøresjef for Norge, noe som kan gjøre at han er ekstra ettertraktet når det skal finnes en erstatter til Hegle Svendsen.

– Kan du være aktuell som smøresjef?

– Det er hypotetisk, men jeg må se hva slags team de vil ha. Jeg kan være aktuell.

– Vil du kun takke ja dersom du får være smøresjef?

– Det er ikke så viktig å være sjef hvis alle jobber godt, sier han.

Darja Domratsjevas smører benekter derimot at han allerede i forrige uke var tiltenkt rollen som en erstatter til den nåværende smøresjefen.

– De sa ingenting om hvordan rolle det skulle være eller noe om Morten Hegle Svendsen, sier han.

Ulekleiv har kontrakt med Hviterussland til 1. juni 2015 og står da fritt til å jobbe for hvem han ønsker. Etter han ble kontaktet for en drøy uke siden, har han så langt ikke hørt noe mer og trodde derfor at han var uaktuell.

– Jeg tenkte de kanskje hadde funnet noen andre siden jeg ikke hørte noe mer, innrømmer han.

– En av verdens beste smørere
Idrettssjef i Norges Skiskytterforbund, Morten Aa Djupvik, sier de ikke har bestemt seg for hvordan de vil erstatte Emil Hegle Svendsens bror, men at Ulekleiv kan være mannen.

– Det er aboslutt en mann vi kan finne på å snakke med. Vi vet han er en av verdens kanskje beste smørere. Det ville vært helt naturlig med en henvendelse for å høre hva slags fremtidsplaner han har, sier Djupvik.

– Er han den opplagte kandidaten sånn som du ser det nå?

– Han er i hvert fall en av dem som er veldig aktuelle til å komme inn i teamet, så får vi se hvordan vi setter det sammen på best mulig måte.

Morten Hegle Svendsen har én måneds oppsigelsestid og Norges Skiskytterforbund er sikre på at de har funnet erstatteren innen den tid.