Avgjorde for Oilers og havnet i masseslagsmål

Oilers vant 3-2 mot Storhamar etter sudden death i høydramatisk oppgjør i Stavanger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stavanger Oilers - Storhamar 2-2 (1-0, 0-0, 1-2), 3-2 etter sudden death:

To scoringer i siste periode sikret Storhamar 2-2 etter full tid. Dermed måtte tirsdagens femte finale i NM-sluttspillet avgjøres i sudden death.

Noen minutter ut i sudden death ble Oilers Mathias Trettenes den store helten da han satte inn den avgjørende 3-2-scoringen.

– Det var utrolig viktig og sykt deilig å få satt den pucken i mål. Vi tok en samling i garderoben før sudden death, og vi klarte oss fint. Storhamar var like gode som oss i 60 minutter, men heldigvis spratt pucken vår vei. Nå ønsker å avgjøre dette finalespillet raskest mulig.

Men etter vinnermålet barket omtrent samtlige spillere på banen i masseslagsmål. Flere Oilers-spillere stormet mot Storhamar-keeper Andrew Engelage.

– Feiret rett opp i ansiktet mitt
Andrew Engelage legger ikke skjul på at han ble provosert etter at en Oilers-spiller feiret vinnermålet rett foran ham.

– En spiller føk rett mot meg, og jeg måtte beskytte meg. Det er hva det er, han feiret rett opp i ansiktet mitt. Jeg må jo si at det var morsomt at så mange Oilers-spillere kom mot meg, men det var ikke veldig mye respekt. Det var veldig provoserende oppførsel av Oilers sine spillere, sa Andrew Engelage om masseslagsmålet etter kampslutt.

TV 2 Sportens ishocket-ekspert Bjørn Kr. Erevik likte ikke akkurat det han fikk se etter kampslutt i DNB Arena. Han beskriver det hele som «utrivelige bilder».

– Halve Oilers-laget gikk løs på Storhamars keeper før det ble løst opp. Det er vanskelig å si hva som satte i gang bråket. Det er ikke spesielt trivelige bilder å se at så mange Oilers-spillere går løs på en keeper. Men  Mathias Trettenes avgjorde kampen for Oilers og Stavanger Oilers kan nå avgjøre det hele på torsdag, oppsummerte TV 2-ekspert Bjørn Kr. Erevik etter den dramatiske kampen i DNB Arena.

Oilers vant kampen 3-2, og leder 3-2 i kamper mot Storhamar. Vinner Stavanger-klubben i Hamar OL-Amfi torsdag kan de for juble seier i NM-sluttspillet. Tidligere i sesongen sikret Oilers seg seriemesterskapet.

Sikret seg sudden death
Storhamar hadde skapt de største sjansene i første og andre periode, og måtte sette sjansene i siste periode for å ha muligheten til å snu kampen.

Men seks minutter ut i siste periode fikk Oilers og Christian Hanson muligheten. Hanson plasserte pucken vakkert i mål etter pasning fra Christian Dahl Andersen, og øket Oilers ledelse til 2-0.

På plass i DNB Arena var Christians pappa David Hanson, som spilte både for Detroit Red Wings og Minnesota North Stars i NHL på slutten av 1970-tallet og begynnelsen av 1980-tallet.

Noen minutter etter Oilers 2-0-scoring slo imidlertid Storhamar tilbake. Det var Lars Løkken Østli som omsider fikk pucken bak Oilers solide sisteskanse Ruben Smith. Pucken gikk i mål via en Oilers-back og satte Smith ut av spill.

Reddet av «Lucky Luke»
Og to minutter før slutt dukket Storhamars egen «Lucky Luke», Luke Moffat, og utlignet til 2-2. Kampen sett under ett var det ingenting å si på det.

– Luke stilnet hele Stavanger. Da det så som mørkest ut for både Hamar og Storhamar, så dukket «Lucky Luke» opp og bringet balanse i regnskapet, utbrøt en entusiastisk TV 2-kommentator Kasper Wikestad etter 2-2-scoringen.

Etter full tid stod det fremdeles 2-2, og kampen måtte avgjøres i sudden death. 

– Det føltes utrolig godt å score, for vi skapte masse sjanser og ga aldri opp. Det var helt fortjent at vi fikk utligningsmålet, sa Storhamars  Luke Moffat etter 2-2-scoringen.

Skapte gedigne sjanser
I andre periode hadde både Nick Plastino og Dan Kissel gode skuddmuligheter for Oilers i åpningsminuttene.

Mot slutten av perioden kom imidlertid Storhamar tilbake.

Både  Berglund, Moffat og Johansson hadde gode avslutningsmuligheter for Hamar-klubben, men Oilers-keeper Ruben Smith fortsatte storspillet og hindret utligning.

Med fire minutter igjen av perioden fikk Eirik Skadsdammen en kjempemulighet til å sette inn 1-1.

– Burde scoret tre eller fire mål
Men Oilers-keeper Smith reddet både det første og andre forsøket fra Storhamar-spilleren.

Dermed kunne Oilers puste lettet ut og til tredje periode med 1-0-ledelse etter å ha forsvart seg mesteparten av andre periode i sin egen ishall.

– Det var en tøff og tett kamp med høyt tempo. Vi skapte mange sjanser, men dessverre ble det ingen mål. Med normal uttelling burde vi scoret tre eller fire mål - lett. Men vi klarte ikke å score i power play en gang, sukket Storhamars Christian Larrivée til TV 2 Sporten etter den andre perioden i DNB Arena.

Mot slutten av andre periode traff Christian Larrivée Tommy Kristiansen i ansiktet med skøyten, men Oilers-spilleren kunne fortsette kampen etter å ha pådratt seg et lite kutt.

TV 2-ekspert Ole Eskild Dahlstrøm er glad situasjonen ikke endte med en alvorlig skade.

– Treffer han noen centimeter nedenfor der kunne han kuttet hovedpulsåren, sa han i studio. 

Storhamar skapte mest - Oilers scoret
Oilers hadde spillet, mens Storhamar skapte de første sjansene i første periode.

Stavanger Oilers kan takke sisteskansen Ruben Smith for at det ikke ble baklengsmål de første ti minuttene på isen.

Etter 15.59 minutters spill i første periode tok imidlertid Oilers ledelsen – mot spillets gang.

Målscorer var Henrik Solberg, som satte inn sitt andre mål totalt i sluttspillfinalene.

– Jeg synes det var en avventende start fra oss. Men vi kom inn i kampen etterhvert, og tok litt over. Det var viktig å score det første målet, for det ga oss ro og trygghet. Vi var forberedt på hva Storhamar ville komme med, for de er et skikkelig godt lag. Men vi ble for nølende fra start, sa Oilers målscorer Henrik Solberg til TV 2 Sporten.

– Ruben Smith reddet Oilers
Selv om Storhamar skapte de største sjansene, kom Oilers sterkt mot slutten ledet skuddstatistikken med 17-12 etter første periode.

– Storhamar har produsert en rekke store sjanser og burde nok ha scoret flere mål. Men Ruben Smith hang godt med og reddet Oilers ved flere anledninger, oppsummerte TV 2-ekspert Ole Eskild Dahlstrøm etter første periode.

PS: Hovedsponsor GET opplyste i pausen etter første periode at de har forlenget samarbeidet med norsk ishockey med en ny avtale som strekker seg de neste fem årene. Avtalen er verdt totalt 30 millioner kroner.