<b>PÅ ELITELAGET:</B> Lars Helge Birkeland har gjort seg fortjent til å være på lag med brødrene Bø, Emil Hegle Svendsen, Ole Einar Bjørndalen og Henrik L'Abbé Lund neste sesong.   Foto: Berit Roald / NTB scanpix
<b>PÅ ELITELAGET:</B> Lars Helge Birkeland har gjort seg fortjent til å være på lag med brødrene Bø, Emil Hegle Svendsen, Ole Einar Bjørndalen og Henrik L'Abbé Lund neste sesong.   Foto: Berit Roald / NTB scanpix

27-åring får sjansen på elitelaget i skiskyting

Tar plassen til Vetle Sjåstad Christiansen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lars Helge Birkeland (27) har aldri vært en del av elitelaget i skiskyting. Kommende vinter får han sjansen.

Etter det TV 2 erfarer vil han erstatte Vetle Sjåstad Christiansen på elitelaget i 2015/16-sesongen.

Dermed blir laget seende slik ut: Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø, Ole Einar Bjørndalen, Henrik L'Abbé Lund og Lars Helge Birkeland.

TV 2s skiskytingsekspert, Ole Kristian Stoltenberg, synes Birkeland fortjener muligheten, men er opptatt av at man tar vare på Vetle Sjåstad Christiansen.

– Prestasjonene til Lars Helge gjennom de siste to sesongene gjør at han fortjener en plass på elitelaget. Han er moden for å ta det neste skrittet. Men jeg synes synd på Vetle. Han har 15 medaljer fra junior-EM og junior-VM. Jeg håper de tar godt vare på ham, for selv om årets sesong ble ødelagt av sykdom, er det et av de største talentene vi har, sier Stoltenberg.

Birkeland har en 5. plass fra verdenscupsprinten i Holmenkollen som beste resultat denne sesongen. I tillegg har han flere seirer i IBU-cupen, tre i tallet, der han havnet på sjuendeplass i sammendraget

Sjåstad Christiansen konkurrerte siste gang i verdenscupen i Oberhof like over nyåret. Da hadde han allerede rhinoviruset i kroppen, det samme som plaget Tarjei Bø tidligere i vinter, men for Sjåstad Christiansen har det sittet enda hardere i.

Nå går han ned igjen på rekruttlaget etter to år på elite - der utviklingen hans ikke har vært som håpet.

– Det kan hende at det er greit for Vetle å gå ned på rekrutt akkurat nå, det fungerte veldig bra sist han var der. Jeg er mest opptatt av at han følges nøye opp og blir tatt godt vare på. Vi hører mye om Johannes (Thingnes Bø), men i ungdomsklassene var ikke Vetle et særlig mindre talent, sier Stoltenberg.

Og legger til:

- Kanskje det å bytte plass kan være det optimale for begge. Så kan Lars Helge ta det neste skrittet, som betyr pallen i verdenscupen.