PRESSET AV KLUBBLEDELSEN: Real Madrids toppledelse krevde at Carlo Ancelotti skulle bruke Martin Ødegaard i Mesterligaen, men manageren nektet å innfri kravet.  AFP PHOTO/ PIERRE-PHILIPPE MARCOU
PRESSET AV KLUBBLEDELSEN: Real Madrids toppledelse krevde at Carlo Ancelotti skulle bruke Martin Ødegaard i Mesterligaen, men manageren nektet å innfri kravet.  AFP PHOTO/ PIERRE-PHILIPPE MARCOU

Balague: – Klubbledelsen ville presse Ancelotti til å bruke Ødegaard i Mesterligaen

En av verdens fremste eksperter på spansk fotball, Guillem Balague, bekrefter at Martin Ødegaards (16) situasjon i Madrid for tiden er alt annet enn hyggelig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Martin Ødegaard har fått mye kritikk i spanske aviser den siste tiden.

Den spanske avisen AS hevdet forrige uke at stjerneskuddet er frosset ut av Castilla-trener Zinedine Zidane fordi unggutten prioriterer å trene med A-laget.

Etter å ha sittet to kamper på benken for Castilla, var han i helgen tilbake i startoppstillingen i oppgjøret mot Tudelano i Madrid.

La Liga-ekspert bekrefter Ødegaards problemer
Men nordmannen fikk bare 64 minutter på banen før han ble byttet ut – til pipekonsert fra publikum, skriver AS. Avisen mente Ødegaard spilte en så dårlig kamp at de nektet å gi ham en vurdering på spillerbørsen.

En av verdens fremste eksperter om spansk fotball, Sky Sports-eksperten Guillem Balague, bekrefter at situasjonen for øyeblikket er alt annet enn hyggelig for Ødegaard i Madrid for øyeblikket.

– Han gikk til Real Madrid, og som det står skrevet i kontrakten, så ville han trene med førstelaget og spille kamper under Zinedine Zidanes ledelse for B-laget Castilla. Det ser fint ut på papiret, men i praksis så fungerer det ikke, sier Balague til Sky Sports News, før han utdyper:

– Martin Ødegaard liker å trene med førstelaget i ukedagene, men når han spiller kamper for Castilla så makter han ikke å tilpasse seg strukturen i laget. Og lagkameratene er ikke akkurat til hjelp, oppsummerer Balague.

– Klubbledelsen forsøkte å presse Ancelotti
Ifølge Balague skal Real Madrid-trener Carlo Ancelotti ha blitt presset av klubbledelsen til å bruke nordmannen i Mesterligaen. Det kravet har imidlertid italieneren foreløpig nektet å innfri.

– Carlo Ancelotti klaget mye fordi sentrale personer i toppledelsen i klubben ville presse ham til å bruke Ødegaard i Mesterliga-kampen mot Schalke. Men Ancelotti nektet å innfri kravet fordi han ikke føler at Ødegaard er en del av førstelaget. Da måtte han utelatt spillere som opprinnelig var i førstelagstroppen, forteller La Liga-eksperten.

Eksperten hevder å ha kjennskap til at det er Castilla-manager Zinedine Zidane som til slutt har det siste ordet med tanke på hvordan Ødegaard skal matches.

– Det som blir interessant å se er hvordan Zidane vil håndtere dette. Alt er opp til Zidane. Det var Zidane som bestemte seg for å vrake Ødegaard i to Castilla-kamper, selv om klubbledelsen forsøkte å presse ham til å spille med nordmannen. Så sånn sett har Zidane allerede fått en forsmak på hvordan det vil bli å være manager for Real Madrid, sier Guillem Balague.

– Må lære seg å håndtere kritikken
C Mores La Liga-ekspert Petter Veland mener Ødegaard må venne seg til å bli kritisert i media – og bruke kritikken til å slå tilbake.

– Martin Ødegaard må lære seg å håndtere og leve med dette. Det kommer bare til å øke i omgang i årene som kommer. Jo større stjerne Ødegaard blir, jo større blir overskriftene og løgnene, sa Veland til TV 2 Sporten forrige uke.

– Derfor må han bare finne noen mekanismer som kan stenge dette ute. Enten må han ikke bry seg og ikke lese aviser. Eller må han vise sterk psyke og bruke det som en motivasjon for å vise at ingen skal ha noe å kritisere ham for, poengterte han.