HAR HENTET INN GAMMEL HJELPER: Emil Hegle Svendsen hadde en tung sesong på ski i vinter. Nå får han hjelp av smøresjefen i kombinert, Tom Idar Haugen.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
HAR HENTET INN GAMMEL HJELPER: Emil Hegle Svendsen hadde en tung sesong på ski i vinter. Nå får han hjelp av smøresjefen i kombinert, Tom Idar Haugen.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Smøresjefen i kombinert hjelper Emil Hegle Svendsen 

Etter en hel vinter på feil ski. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sist uke var Emil Hegle Svendsen på Sjusjøen for å teste ski for den kommende sesongen. Der oppdaget han at spennet på skiene han benyttet sist vinter hadde vært feil.

Med seg på Sjusjøen hadde han en gammel bekjent: Smøresjefen i kombinert, Tom Idar Haugen. Han var smører for Emil Hegle Svendsen fram til Vancouver i 2010 - og de to har nå gjenopptatt samarbeidet.

– Jeg har sagt ja til å hjelpe Emil i sommer og høst. Han har hatt en del utfordringer med skiene og lurte på om jeg kunne hjelpe ham, noe jeg sa ja til, sier Haugen til TV 2. 

Tom Idar Haugen skal hjelpe Emil Hegle Svendsen fremover. FOTO: Olympiatoppen
Tom Idar Haugen skal hjelpe Emil Hegle Svendsen fremover. FOTO: Olympiatoppen

Ønsket ny person inn
Han jobber 50 prosent i stillingen som smøresjef for kombinert og for Olympiatoppen, der han er en del av et gliprosjekt.

Emil Hegle Svendsens storebror, Morten Hegle Svendsen, har gitt seg som smøresjef. Han var ønsket med videre av ledelsen, men etter det TV 2 erfarer har Skiskytterforbundet samtidig ønsket å hente inn en person som skal ha et ord ord med i laget på avgjørelser rundt valg av slip og struktur.

Tom Idar Haugen skal være ønsket med på teamet kommende sesong, men vil ikke uten videre takke ja om tilbudet kommer.

– Hva svarer du hvis de spør?

– Det kommer helt an på rollen. Nå er jeg smøresjef, jeg er en del av et gliprosjekt, og det trives jeg veldig godt med. Det skal mye til for at jeg bytter jobb.

– Hva hvis du blir tilbudt jobben som smøresjef?

– Kommer det en slik forespørsel, er det klart jeg vil vurdere det.

Flere kandidater
Darya Domratsjevas smører, Ivar Michael Ulekleiv, har tidligere vært smøresjef for Norge og kan være aktuell for et comeback.

Svein Ivar Moen har også hatt jobben som smøresjef tidligere. Nå er han Ole Einar Bjørndalens viktigste hjelper, men også med oppgaver inn mot fellesskapet. Da TV 2 Sporten snakket med Bjørndalen i forrige uke var han klar på at han ønsket en annen organisering i smørebussen.

Svein Ivar Moen vil ikke spekulere i et eventuelt tilbud som smøresjef.

– Det er så ferskt at jeg ikke har tenkt tanken. Men det var jo ikke premisset da jeg gikk inn i denne avtalen med Ole Einar og Skiskytterforbundet sist sesong, sier han.