Vurderer å vrake Larvik for å få spille for landslaget

Linn Jørum Sulland vurderer svakere klubber for å få mer spilletid. TV 2s håndballekspert mener hun gambler med landslagsfremtiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Linn Jørum Sullands kontrakt med Larvik går ut i vår, men foreløpig har hun ikke bestemt seg for om hun vil fortsette.

De suverene seriemesterne har slitt med store økonomiske problemer, men har tilbudt 30-åringen en ny kontrakt. Den innebærer at hun må ned i lønn, men det er ikke et problem for Sulland. Det viktigste er å sikre nok spilletid, og det er hun redd hun ikke får hos sin nåværende arbeidsgiver.

– Larvik er et sted jeg har lyst til å være, men samtidig har jeg også lyst til å satse landslag en stund til og da er man nødt til å ha spilletid. Det er et vanskelig valg, sier Sulland til TV 2.

– I utgangspunktet har man ikke lyst til det
OL i London topper 30-åringens liste over høydepunkter. Kampen om en plass i OL-troppen i Rio blir derfor avgjørende for storskytterens klubbvalg.

– Da vi var i London. Det er noe av det største jeg har opplevd og det er en stor motivasjon å få oppleve det igjen, sier hun.

De to forgående sesongene har hun ikke fått så mye spilletid som ønsket og i desember pådrog hun seg en skade som satte henne ute av spill i over 4 måneder. Nå frykter hun at konkurransen med Nora Mørk blir for tøff og at hun ikke får nok spilletid.

Men er hun faktisk villig til å gå ned et nivå i forhold til Larvik for å få mer spilletid?

– Det er det som gjør det vanskelig. I utgangspunktet har man ikke lyst til det, men må man så må man, sier landslagsprofilen.

– Det vil være å gamble med landslagsfremtiden
TV 2 vet at både Glassverket og Våg Vipers har forsøkt å sikre seg venstreslegga til 30-åringen, men foreløpig uten hell.

– Vi var villige til å gi henne et konkurransedyktig tilbud. Vi har hatt investorer som har stått klare for å gi henne en god lønn og hos oss hadde hun fått en sentral rolle og mye spilletid, men vi har rett og slett ikke klart å komme i kontakt med henne, sier sportssjef i Våg Vipers, Peder Langfeldt.

Glassverket kom i slutten av februar med et kontraktstilbud, men har gitt opp å signere Sulland da hun ikke har klart å bestemme seg.

TV 2s håndballekspert, Randi Gustad mener en overgang til en annen norsk klubb vil kunne koste henne landslagsplassen.

– Dersom hun velger en annen norsk klubb vil det være å gamble med landslagsfremtiden sin. Jeg tror det å trene med verdens beste klubblag gir den beste utviklingen selv om hun har utrolig stor konkurranse med Nora Mørk. Jeg skjønner at hun vil ha mer spilletid, men man må se på helheten. Hva man får ut av treningene hver dag , og i tillegg er det ikke så mange klubber internasjonalt som matcher treningsmiljøet til Larvik, sier Gustad.

Skal diskutere med landslagssjefen
Sulland mener derimot at Thorir Hergeirsson har bevist med sine uttak det siste året at det er mulig å satse landslag også i mindre klubber.

– Man ser jo i den troppen som spilte EM og som er her i dag at man fint kan spille for andre klubber enn Larvik for å komme med på landslaget. Samtidig har jeg hatt seks fantastiske år i Larvik og jeg vet hvor gøy det er å spille med, mot og for de beste. Det er jo helt klart noe man vil savne om man skulle velge noe annet, sier Sulland.

Denne uken er landslaget samlet i Oslo. Sulland ønsker å sette seg ned med landslagssjefen for råd om klubbfremtiden.

– Jeg har et stort mål om å spille på landslaget en stund til, så dersom han har noen råd vil jeg absolutt høre på de, sier hun.

Thorir Hergeirsson understreker at han ikke ønsker å velge for henne, men peker på et av flere kriterier som er viktig for videre landslagsspill.

– Det er mange faktorer, men en av de er spill på øverste nivå. Det er viktig dersom man skal være med og kjempe i toppen internasjonalt, sier landslagssjefen.