DØMMER NORSKE GRILLERE: Svenske Jonas Lundgren er dommer i årets sesong av Norges Grillmester. Hans velstelte utseende har fått deltakerne til å kommentere. Foto: Espen Soli/TV 2
DØMMER NORSKE GRILLERE: Svenske Jonas Lundgren er dommer i årets sesong av Norges Grillmester. Hans velstelte utseende har fått deltakerne til å kommentere. Foto: Espen Soli/TV 2

Stjernekokk Jonas Lundgren om kjekkas-erting: – Jättebra!

Han er med i Norges Grillmester for å dømme norske grillere. Men deltakerne er ikke bare opptatt av smaksløkene hans.

– Jeg tror vel egentlig han har kommet dit han er på grunn av utseendet.

Kommentaren kommer fra bestekompisene Erlend Ytreeide og Anders Halvorsen, som strengt tatt burde fokusere på den amerikanske BBQen de står og lager i mandagens episode av Norges Grillmester.

De har muligens hengt seg en smule mye opp i utseendet til den svenske stjernekokken som til slutt bestemmer om de er videre i matlagingskonkurransen eller ei. 

Han har jobbet på Michelin-restauranter som The Square i London, Pierre Gagnaire i Paris og Bagatelle i Oslo. I tillegg kan han smykke seg med en sølvmedalje i den prestisjetunge kokkekonkurransen Bocuse d'Or. 

Nå er han altså aktuell i et norsk grillprogram, men for Jonas Lundgren (36) er det altså ikke bare merittene på kjøkkenet som har hatt fokus blant de ti parene som er deltakere i årets sesong av grillkonkurransen.

– Alle liker vel å få komplimenter

– Han ser jo veldig godt ut! Jeg har allerede fått litt kjeft av min samboer for at jeg er litt gay. Så det blir sikkert veldig populært når dette kommer på TV, at jeg synes dommeren er så kjekk, sier Erlend til TV 2.

Lundgren virker ikke spesielt misfornøyd med de norske guttas kommentarer om eget utseende. 

– Det er vel jättebra! Jättepositivt! ler han.

– Alle liker vel å få komplimenter, fortsetter 36-åringen.

Fokuserer på sunn mat

I motsetning til hva man kanskje skulle tro om en som er god foran grytene, er Lundgren i god form. Han har tidligere drevet med fitness, og forteller til TV 2 at han alltid har vært opptatt av å være sunn.

– Det har vel egentlig fulgt med hele tiden, dette med sunnhet. Mine tre største interesser er trening, matlaging og reise. Og jeg vet ikke helt i hvilken rekkefølge! Treningsinteressen min har bare økt. Og maten er kanskje enda viktigere enn å trene, og da har jeg jobbet med treningsmat og gjort ulike treningsting på TV. God treningsmat er vanskelig. Folk forbinder det med overkokt brokkoli eller fisk, noe ekkelt eller kjedelig. Og det behøver det ikke være!

Åpnet restaurant i Stockholm

KOKKELERTE SEG TIL PALLEN: I 2009 stakk Jonas Lundgren (t.v) av med andreplassen i den prestisjefulle kokkekonkurransen Bocuse d'Or. Norske Geir Skeie landet førsteplassen (i midten), mens franske Philippe Mille tok bronsen. Foto: AP Photo/Laurent Cipriani
KOKKELERTE SEG TIL PALLEN: I 2009 stakk Jonas Lundgren (t.v) av med andreplassen i den prestisjefulle kokkekonkurransen Bocuse d'Or. Norske Geir Skeie landet førsteplassen (i midten), mens franske Philippe Mille tok bronsen. Foto: AP Photo/Laurent Cipriani

I fjor åpnet Lundgren restauranten Yolo – og ja, i betydningen «You only live once» – i Stockholm. Selv om det ikke står fitness-mat på menyen, er rettene preget av å være lette, ifølge kokken.

– Konseptet er ikke at det skal være helsemat. Men det er ikke mye karbohydrater der, poteter og sånt. Og det er ikke en tung eller fet restaurant. Man kan spise fem-seks retter der og kjenne seg fresh og gå ut og danse etterpå! Jeg liker ikke å gå på restauranter der du sitter og spiser eller drikker for mye og avslutter med en stor dessert og sitter og føler deg nesten gravid. Jeg liker at det er fresht og mye syre. Så det er nok mindre tung mat der enn en vanlig restaurant, forteller han.

Ble fristet til å jobbe med Stig Henrik Hoff

Den nye restauranten ble dog satt til side noen uker, til fordel for innspillingen av norske grillere i idylliske Stavern. Lundgren forteller at det ikke var vanskelig å takke ja til jobben som dommer i Norges Grillmester, side om side med programleder Stig Henrik Hoff Espen Schøning Lie, som er leder i Meny-Lauget.

– Jeg synes det hørtes ut som et spennende show med masse interessante deltakere og en nydelig setting nede i Stavern. Og så tenkte jeg at det kom til å bli jævlig gøy å jobbe med Espen og «Hoffer'n», smiler han.

Også casten var forlokkende.  

– Jeg synes det er en gøyal cast! Det finnes alt mulig av folk, og det gjør at det blir en ganske bra dynamikk. Matlagingsmessig er det topper og bunner. Alle er ikke like fantastiske, men det gjør at det blir veldig gøy. 

Det verste? – Brokkolipuré

Lundgren beskriver deltakerne som «morsomme, hyggelige og ambisiøse», men innrømmer at maten de presenterte ikke alltid var like vellykket. 

– Jeg tror den verste individuelle var en brokkolipuré. Med bringebæreddik. Rent teoretisk skal det funke, men jeg vet ikke hva de hadde gjort med den! Det var galskap, det var ikke godt i det hele tatt. 

– Hva var det beste du fikk servert i løpet av konkurransen? 

– Erlend og Anders hadde flere veldig bra saker, for eksempel. Deres pizza var magisk. 

Få oppskriften på Anders og Erlends reinsdyrpizza her. 

Se Norges Grillmester mandager klokken 20.00 på TV 2.